Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Suceava: Muzeul de Istorie şi Cetatea de Scaun, redeschise publicului

4 iunie @ 07:00 EEST

http://www.obiectivdesuceava.ro
http://www.obiectivdesuceava.ro

Muzeul de Istorie şi Cetatea de Scaun, redeschise publicului

Începând cu data de 31 iulie, s-a redeschis Muzeul de Istorie din Suceava, un muzeu modern, conform standardelor europene. Având în vedere dotările existente, spaţiile destinate publicului precum şi expoziţiile permanente, muzeul sucevean devine unul de referinţă în România. Astfel, până în prezent este unica unitate muzeală din ţară care dispune de depozite climatizate, de vitrine climatizate precum şi de sisteme de securitate de ultimă generaţie.

Expoziţiile permanente au o abordare modernă, conformă cu cerinţele internaţionale actuale, prezentând istoria locală şi regională într-un mod original, din paleolitic şi până către zilele noastre, un capitol separat fiind alocat perioadei comunismului.

Tot începând de duminică, s-a deschis şi expoziţia permanentă a Cetăţii de Scaun, prima de acest fel la Suceava, care îşi propune să prezinte publicului funcţia iniţială a acesteia, cea de cetate militară.

Începând de astăzi, tunurile din cetate vor marca miezul zilei cu 12 salve, fix la ora 12.00, sucevenii putând să-şi potrivească ceasurile zilnic după loviturile de tun de la Cetate.

Începând de astăzi, tunurile din cetate vor marca miezul zilei cu 12 salve, fix la ora 12.00, sucevenii putând să-şi potrivească ceasurile zilnic după loviturile de tun de la Cetate.
Odată cu deschiderea Muzeului de Istorie vor fi vernisate şi trei expoziţii temporare organizare de Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei, în cadrul programului „Hai în Bucovina”. Este vorba despre expoziţia „Ie şi cămeşă din Bucovina”, deschisă în perioada 31 iulie – 13 august 2016; expoziţia de fotografie „Mănăstirea Dragomirna – De la monumental la miniatură”, autor fiind Petru Palamar, care va putea fi vizitată în intervalul 31 iulie – 31 august 2016 precum şi „Bucovina – Expoziţie, Tabere de Pictură, Pătrăuţi 2013, Călineşti 2014, Suceviţa 2015”, organizată de asemenea în perioada 31 iulie – 31 august 2016.

Detalii

Dată:
4 iunie, 2023
Oră:
07:00 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment: