Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Suhurlui: FESTIVALUL DE DATINI ŞI OBICEIURI POPULARE DE SĂRBĂTORI “SFÂNTA NOAPTE DE CRĂCIUN”, sâmbătă, 18 decembrie 2010, orele 11

18 December, 2010

FESTIVALUL DE DATINI ŞI OBICEIURI POPULARE DE SĂRBĂTORI

“SFÂNTA NOAPTE DE CRĂCIUN”

Ediţia I

Muzeul de Istorie Galaţi şi Primăria Comunei Suhurlui, în colaborare cu Asociaţia Culturală pentru tradiţie, istorie şi justiţie socială, „Casa rurală Ion Avram Dunăreanu, Suhurlui” şi Şcoala Gimnazială Suhurlui, vă invită sâmbătă, 18 decembrie 2010, orele 1100, să luaţi parte la:

Festivalul îşi propune să reînvie obiceiurile străvechi din sudul Moldovei, în ambianţa rustică de la Casa Rurală „ Ioan Avram Dunăreanu” Suhurlui, unde grupurile de copii, tineri şi vârstnici, îmbiaţi de mirosul bradului, vor întregi atmosfera de sărbătoare cu un program de colinde şi datini specifice zonelor din care provin.

La manifestare şi-au anunţat prezenţa grupurile de colindători din comunele: Suhurlui, Costache Negri, Braniştea, Pechea, Rediu, Cuza Vodă, Ţepu. Copiii vor prezenta, pe lângă colinde şi urături, creaţii literare şi artistice, iar grupurile de vârstnici vor descrie un obicei vechi şi o reţetă culinară tradiţională, nelipsită de la mesele de sărbători.

RELAŢII PUBLICE,

Ionela ANTOHE

Prezentarea Muzeului de Istorie Galaţi în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Date:
18 December, 2010
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” Galați
View Organizer Website

Venue

Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu” Suhurlui – Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” – Galați
Rediu
Suhurlui, Galați 807255 Romania
+ Google Map

One Comment

  • eunicea

    orice inceput este greu dar nu e imposibil. important e sa incerci si apoi sa continui si niciodata sa nu descurajezi! nu poti castiga o intrecere daca nu te inscrii la acea competitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.