Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Szeged: Festivalul internaţional de artă plastică SzegedArt

14 May, 2010 - 30 May, 2010

Vineri, 14 mai 2010, ora 10 în deschiderea primei ediţii a Festivalului internaţional de artă plastică “SzegedArt“, ce se va desfăşura în perioda 14-30 mai a.c. în oraşul de pe Tisa, în Sala festivă a sediul Institului de Cercetării Ştiinţifice a Academiei de Ştiinţe a Ungariei va avea loc simpozionul internaţional de istoria artelor întitulat “Tendinţe, aspiraţii, contradicţii în anii de la cumpăna mileniilor”.

Cuvintele de salut vor fi rostite de dr. László Solymos, viceprimarul municipiul Szeged, dr. Iván Gyémánt, secretarul Clubului oamenilor de ştiinţă din cadrul Comitetului academic din Szeged şi redactorul Lajos Tandi, curatorul Festivalului “SzegedArt”. Vor susţine conferinţe istoricii de artă dr. Lóránd Bereczky (Budapesta), dr. János Sturcz (Budapesta), Olga K. Nincov (Subotiţa), dr. Attila Tóth (Szeged), dr. György Horváth (Budapesta) şi János Szekernyés (Timişoara).

Tot vineri se vor vernisa la Szeged expoziţiile: caricaturi contemporane, din colecţia pictorului László Vinkler, Ediţia a XIII. a Bienalei de pictură pe şevalet, sculpturi în aer liber -portretele contemporanilor modelate de sculptori contemporani.

Seara, cu începere de la ora 20,45, Orchestra simfonică din Szeged va susţine sub bagheta dirijorului Sándor Gyüdi, în Piaţa Domului, un concert festiv dedicat artelor vizuale, artiştilor plastici.

Consiliul de administraţie al Filialei din Timişoara a UAP

Details

Start:
14 May, 2010
End:
30 May, 2010
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,

Organizer

Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Timișoara