Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Târgoviște: expoziția “Lumea florilor” la Muzeul de Artă

1 March - 30 March

Expoziția invită publicul de toate vârstele să descopere o parte din istoria, arta și etnografia meleagurilor dâmbovițene realizată cu răbdarea, munca, creativitatea și talentul înaintașilor noștri, într-o vreme în care nevoile de frumos și practic erau obținute cu sudoarea membrilor unei gospodării și mai rar prin comandare cumpărare; piesele textile expuse – de port popular ori pentru înfrumusețarea interioarelor, datând încă în prima jumătate a secolului trecut, ajunse în colecții prin donații ori achiziții – sunt în general realizate prin țesere la războiul de țesut ori coasere.
Pentru că expoziția este dedicată florilor și reprezentărilor florale în decorația portului popular și a obiectelor / pieselor textile uzuale create în gospodăriile tradiționale și datorită faptului că luna Martie, din punct de vedere calendaristic, este prima lună de primăvară, când florile reapar în peisajul cotidian, obiectele și țesăturile din expoziție au ca motiv decorativ – comun și în același timp diferit stilistic, tehnic, cromatic – floarea.
Acestea sunt complimentate de strădania, creativitatea și veselia lucrărilor de pictură realizate de elevi ai clasei a VII-a B, coordonați de prof. Monica Cobianu și prof. Barbara Popa de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște. Lucrările rezonează cu piesele etnografice, fiind inspirate de acestea și din viața satului dâmbovițean.
Expoziția va fi deschisă vizitării până la 30 martie 2022, la Muzeul de Artă, de marți – duminică, între orele 8.00 – 16.00 (ora de iarnă) și 9.00 – 17.00 (ora de vară).

Details

Start:
1 March
End:
30 March
Event Categories:
,

Organizer

Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” – Târgoviște
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Târgoviște – Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească”
Calea Domnească nr. 185
Târgoviște, Dâmbovița 130167 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.