Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Târgovişte: Moştenirea Culturală din Lemn

17 September, 2011

Titlul : ZILELOR EUROPENE ALE PATRIMONIULUI , ediţia a XIX-a

Data: 17 septembrie 2011, ora 10.00

În fiecare an, în septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Tema sub care se vor desfăşura evenimentele culturale ale ediţiei româneşti “ZEP 2011”, este “Moştenirea Culturală din Lemn”, data de desfăşurare fiind sâmbătă, 17 septembrie 2011.

Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte se aliniază curentului cultural european, participând la Zilele Europene ale Patrimoniului, aflate anul acesta la a XIX-a ediţie.

Răspunzând ideii pe care o promovează această iniţiativă, instituţia noastră îşi propune să prezinte pentru toţi iubitorii de artă, patrimoniul, cu un periplu prin muzeele târgoviştene, oferind posiblitatea de a cunoaşte străvechea artă, pornind de la diferitele unelte şi tehnici de ornamentare, până la forme şi motive decorative , şi anume, sculptura în lemn.

Cei interesaţi mai pot vizita şi depozitele muzeului, ocazie unică, deoarece acestea nu sunt destinate vizitării publicului larg.

Circuitul pentru acest eveniment va incepe la ora 10.00 de la Muzeul de Istorie, continuând cu Parcul Chindia, Muzeul Vasile Blendea, fiind încheiat cu Ansamblul Monumental “Curtea Domnească”.

Biroul Relaţii Publice al C.N.M. „Curtea Domnească” Târgovişte

Organizer

Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” – Târgoviște
View Organizer Website

Venue

Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” – Târgoviște
Calea Domnească nr. 181
Târgoviște, Dâmbovița 130017 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.