Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Târgu Jiu: expoziția ”Apocalipsa și Saltul Cuantic”, semnată de artistul vizual Alexandru Marinescu.

1 august, 2019 - 29 august, 2019

Joi, 1 august 2019, ora 15.00, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu (str. Geneva, nr. 8), va avea loc vernisajul expoziției ”Apocalipsa și Saltul Cuantic”, semnată de artistul vizual Alexandru Marinescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1-29 august 2019.

”Mă numesc Alexandru Marinescu Florin, sunt născut în Târgu Jiu, la 6 aprilie 1987. De mic am avut inclinație către desen, fiind influențat și de fratele meu mai mare.
La 11 ani am fost înscris la Liceul de Artă „Constantin Brailoiu” din Târgu Jiu, la secția picture de șevalet, ale cărei cursuri le-am urmat până la terminarea liceului, în anul 2006. Am absolvit apoi Facultatea de Arte Plastice și Design la Universitatea de Vest din Timișoara, fiind licențiat, în 2012, în domeniul Artelor Plastice și Design.
Încă din perioada de adolescență am fost fascinat de tatuaje, iar în perioada facultății am început să practic acest mod de artă care, cu timpul, a devenit o rutină iar eu un mic robot în satisfacerea plăcerii altora. În arta tatuajelor nu-mi puteam desăvârși cunoașterea creative, nici măcar pe departe. Încă din copilărie și până recent am știut sau simțeam, într-un fel, că va veni o vreme când va trebui să pictez ceva, CEVA ce nu mai fusese pictat niciodată, ăsta era destinul meu, aveam aceasta siguranță subconștientă, dar încă nu știam ce anume, de unde și cu ce să încep. Motive și inspirație aveam pretutindeni în jurul meu, cum de altfel sunt în jurul fiecăruia, începând de la societatea bolnavă în care trăim vremurile de pe urmă, robotizarea tehnologizată, nepăsarea guvernelor față de ecositemul planetar, războaiele, cruzimea față de semeni și animale, îndepărtarea oamenilor de Dumnezeu, de sursa propriei lor Creații, totul rezumându-se la bani și importanța pe care aceștia au căpătat-o. A fost simplu să-mi dau seama că la baza oricărei civilizații există o ideologie, o religie, un mod de a limita și condiționa granițele gândirii infinite, puterea credinței, a propriei voințe, deoarece toate gândurile și emoțiile au rezonanță și ecou în Univers, manifestându-se. După ce am realizat că aceasta este una dintre legile atracției Universale, mi-am dat seama ce am de făcut: trebuia să schimb asta, să devin asta.
În data de 21 decembrie 2012 am avut prima mea viziune, iar de atunci mi-am început călătoria în arta picturii, nu a trebuit decât să-mi ascult corpul, emoțiile, funcțiile vitale, dorințele, cum energia conștiinței pătrunde prin ele, atât sub formă duală cât și armonică, manifestându-se în microcosmosul interior și exteriorizându-se în macrocosmos pe scara lui Fibonacci, ce stă la baza oricărei forme din creație, comprimând astfel timpul, devenind un prezent continuu. Totul se întâmplă simultan pe pânza propriei mele creații, pe care o compun din evenimente, locuri, personaje, ce au avut loc sau se regăsesc în decursul existenței umane, fiind pictate sau sculpate de diverși artiști, și pe care le am folosit ca modele sau m-am inspirat din ele, creând, astfel, ceva autentic într-un stil alegoric.”

Pentru Alexandru aceasta este prima expoziție personală de artă vizuală. După absolvirea liceului și a unei facultăți de artă, s-a ocupat cu realizarea de tatuaje, formându-și mâna din ce în ce mai mult în această direcție. Dar în expoziția ”Apocalipsa și Saltul Cuantic”, artistul vine cu teme mult mai serioase și documentate, cu viziuni proprii și cu convingerea că, de câțiva ani încoace, a reușit să se conecteze cu adevărat la această existență și la Univers.
Faceți cunoștință cu Alexandru Marinescu și arta sa!

Details

Start:
1 august, 2019
End:
29 august, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” – Târgu Jiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” – Târgu Jiu
Str. Geneva nr. 8
Târgu Jiu, Gorj 210136 Romania
+ Google Map
View Venue Website