Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Târgu Jiu: expoziția de artă vizuală ”Imaginar arhaic”, semnată de artistul Emil Pașcalău

Vineri, 22 noiembrie 2019, de la ora 15.00, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, din Târgu Jiu (str. Geneva, nr. 8), va avea loc vernisajul expoziției de artă vizuală ”Imaginar arhaic”, semnată de artistul Emil Pașcalău. Expoziția rămâne deschisă publicului până la jumătatea lunii ianuarie 2020.

Prin expoziția de față, artistul Emil Pașcalău aduce în atenția privitorului o parte din lumea satului care l-a înconjurat în copilărie, satul ardelenesc, pe care și-l amintește dar, într-o oarecare măsură, îl și imaginează / transpune potrivit puterii de înțelegere a copilului de atunci. Chiar dacă ar putea părea o romanțare a perioadei respective, artistul își dorește, de fapt, o restaurare a acestui ”imaginar arhaic”.
În demersul său, Pașcalău recurge la modalități clasice de exprimare artistică, dorind această expoziție și un fel de ”reparare” – ”manifest” față de arta contemporană conceptuală și estetică, susținând, în discursul său, și ”recuperarea sufletului uman, a privitorului, din pământuș pârjolit al teoriei esteticii contemporane”.

Details

Start:
22 November, 2019
End:
15 January, 2020
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” – Târgu Jiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” – Târgu Jiu
Str. Geneva nr. 8
Târgu Jiu, Gorj 210136 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *