Loading Events
 
 
Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” și HXA Art Gallery, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, vă invită joi, 29 iulie 2021, ora 17.00, la vernisajul expoziției ARTĂ PLASTICĂ CONTEMPORANĂ DIN ROMÂNIA, Ediția a III-a, care va avea deschiderea la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, strada Geneva, nr. 8.
Prezintă: Vasile FUIOREA, Președinte Filiala Târgu Jiu a UAP din România.
CURATORI: Dorina CIOPLEA-VĂDUVA și Ami VASILESCU
Proiectul cultural ,,Artă Plastică Contemporană din România”, inițiat de Ami Vasilescu prin HXA Art Gallery, promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție. În cadrul primelor două ediții au fost organizate 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă renumite.
În cadru ediției a III-a artiștii sunt reuniți sub tema genezei, care face parte din însăși ființa noastră. Geneza este o stare a lucrurilor care devin. Fiecare artist vede începuturile în felul lui, fie evocând creația divină, apariția luminii sau întunericului, fie cercetând osmozele materiei și transpunându-le, conform percepțiilor asupra lumii.
În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice.
Vă așteptăm!

Details

Start:
29 July, 2021
End:
7 August, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” – Târgu Jiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” – Târgu Jiu
Str. Geneva nr. 8
Târgu Jiu, Gorj 210136 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *