Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Târgu Jiu: Marți, 3 septembrie 2019, va avea loc închiderea Simpozionului Internaţional de Sculptură, Pictură și Grafică din cadrul Atelierelor Brâncuşi, ediția 2019.

3 septembrie, 2019

Marți, 3 septembrie 2019, va avea loc închiderea Simpozionului Internaţional de Sculptură, Pictură și Grafică din cadrul Atelierelor Brâncuşi, ediția 2019.
Începând cu ora 12, la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, se va desfășura vernisajul lucrărilor de sculptură, iar de la ora 14, în prezența tuturor artiștilor participanți la simpozion, va avea loc vernisajul lucrărilor de pictură și grafică la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. În continuare, va fi prezentată publicului târgujian expoziția „Ucigând Balaurul”, cuprinzând lucrări de grafică și sculptură semnate Mircia Dumitrescu, unul dintre cei mai compleți artiști plastici români, membru corespondent al Academiei Române.
Analiza lucrărilor din expoziții va fi făcută de binecunoscutul critic de artă Pavel Șușară.
La vernisaj va fi prezent şi poetul sârb Adam Puslojic, cunoscut publicului din România ca un apropiat al artelor şi scriitorilor români, dar şi un bun prieten al lui Nichita Stănescu.
Reamintim că la această ediție a Atelierelor Brâncuși au participat şase artişti plastici profesionişti, din România, Serbia și Ungaria: Ion Iancuț și Carmen Tepșan – sculptori, Dan Palade și Milan Jaksic și Nana Denic – pictori, Mircia Dumitrescu și Antal Vasarhelyi – graficieni. Curatorul simpozionului a fost Vlad Ciobanu.
Manifestarea a fost organizată de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, având ca parteneri Uniunea Artiștilor Plastici din România și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Details

Date:
3 septembrie, 2019
Event Categories:
,

Organizers

Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”
Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” – Târgu Jiu