Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Târgu Lăpuș: Școala de vară „Geodiversitate în Maramureș” – ediția a II

3 septembrie - 7 septembrie

Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean MaramureşLiceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș și Societatea Geologică a României – Filiala Baia Mare, organizează a doua ediție a proiectului educațional intitulat Şcoala de vară „Geodiversitate în Maramureş”, care va avea loc la Campusul Liceului Teoretic „Petru Rareș” din orașul Târgu Lăpuș, în perioada 3 – 7 septembrie, 2018.

Scopul proiectului este de a oferi unui grup de 25 de elevi, cu rezultate foarte bune la învăţătură (olimpici și premianţi) o introducere adecvată în geologie (o disciplină ce lipseşte din programa şcolară actuală), de a le prezenta geodiversitatea impresionantă a judeţului Maramureş şi de a le insufla o conduită corectă în raport cu mediul înconjurător și resursele naturale. Selectarea elevilor a fost realizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş.

Obiectivele vizate în cadrul proiectului constau în introducerea elevilor în cunoșterea mineralelor și rocilor, conştientizarea elevilor cu privire la importanţa cunoaşterii mediului înconjurător şi a resurselor minerale, familiarizarea elevilor cu noţiunea de „arie naturală protejată” şi importanţa cunoaşterii şi protecţiei patrimoniului natural.

Activitățile propuse (outdoor și indoor) se referă la vizite ghidate, excursii în teren și sesiuni de prezentare cu o puternică amprentă practică. Dintre acestea amintim: vizită la Muzeul de Mineralogie, Stația metorologică din Târgu Lăpuș; excursii de teren în aria naturală protejată „Cheile Lăpușului”, lacul Lighet, aflorimentul de trovanți de la Rohia; sesiuni de iniţiere în domeniile arii naturale protejate, mineralogie, pietre semipreţioase şi ornamentale, petrologie, paleontologie.

Mulțumim celor care ne-au fost alături din punct de vedere financiar, asigurând resursele necesare implementării acestui proiect – Consiliul Judeţean Maramureş, Consiliul Local Târgu Lăpuș, SC ElectroSistem SRL Baia Mare, ROTARY CLUB Baia Mare 2005 și SC CMC SRL Cărbunari.

INFORMAȚII PENTRU PARTICIPANȚI

Programul detaliat al evenimentului

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.