Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Târgu-Mureș: Expoziția temporară „Perechi în natură”

 

Expoziția temporară „Perechi în natură

Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş vernisează marţi, 5 martie 2013, la orele 12,00, la sediul său din Târgu-Mureș, de pe str. Horea nr. 24, expoziţia temporară Perechi în natură.

Expoziţia îşi propune să aducă în atenţia publicului mureşean 20 de cupluri de plante şi 32 de cupluri de animale (insecte, scoici, melci, păsări şi mamifere) din patrimoniul secției, unele exponate având o vechime mai mare de 50 de ani.

Am beneficiat de sprijinul mai multor colaboratori: doamna cercetător Florentina Togănel, şef de secţie la muzeul nostru, care a răspuns solicitării noastre de a ne asista cu expertiza sa ştiinţifică remarcabilă în domeniul entomologiei, apoi Muzeul Olteniei din Craiova, reprezentat prin dr. Mirela Ridiche, expert în ornitologie şi dr. Olivia Cioboiu, expert în malacologie, care au referenţiat informaţiile ştiinţifice referitoare la păsări şi moluşte şi, nu în ultimul rând, Animal World din Târgu-Mureş, care ne va prezenta la vernisaj câteva cupluri de animale …vii. Le mulțumim tuturor.

Intrarea este liberă doar în ziua vernisajului, pentru ca apoi expoziția să poată fi vizitată contra cost, 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari, în perioada 5 martie 2013 – 5 mai 2013.

Daniela Botoș

șef de secție Secția de Științele Naturii

Muzeul Județean Mureș

Details

Start:
5 March, 2013
End:
5 May, 2013
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Venue

Muzeul Județean Mureș. Secția de Științele Naturii
Str. Horea nr. 24
Tărgu Mureș, Mureș 540036 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *