Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Târgu-Mureș: matineul muzeal „Tricolorul României în lumea vie”

Ziua Națională a României la muzeu

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș va organiza, în colaborare cu Colegiul Național Unirea din Târgu-Mureș, cu Școala Gimnazială George Coșbuc din Târgu-Mureș și cu Florăria Tulipa din Târgu-Mureș (de pe strada Horea nr. 7), matineul muzeal Tricolorul României în lumea vie.

Evenimentul va debuta cu o mini-conferință intitulată „Despre Marea Unire” (prezintă Ana Maria Marcu și Raluca Nemeș, eleve la Școala Gimnazială George Coșbuc din Târgu-Mureș), urmată de vernisajul mini-expoziției „Reprezentanți tricolori din lumea vie”.

Vedetele mini-expoziției vor fi câteva plante și animale roșii, galbene și albastre, toate făcând parte din patrimoniul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș.

Evenimentul expozițional va fi urmat de o video-proiecție, în care vor fi prezentate aspecte din viața acestor viețuitoare, precum și de un atelier pedagogic, în cadrul căruia, elevii participanți vor realiza un tricolor din plante presate și uscate.

Activitatea se va finaliza cu concursul Micii cercetași de exponate tricolore”, în care elevii vor porni într-o adevărată aventură prin muzeu: vor căuta exponate roșii, galbene și albastre.

Manifestarea va avea loc joi, 29 noiembrie, între orele 10,00 – 14,00, la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Târgu-Mureș, de pe strada Horea nr. 24.

Daniela Botoș,

șef de secție

Details

Date:
29 November, 2012
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Mureș. Secția de Științele Naturii
Str. Horea nr. 24
Tărgu Mureș,Mureș540036Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *