Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Târgu-Mureș: program de pedagogie muzeală “Cu pași mărunți prin muzeu”

1 February, 2012 - 29 February, 2012

CU PASI MĂRUNȚI PRIN MUZEU

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș a demarat în luna septembrie 2010 programul de pedagogie muzeală “Cu pași mărunți prin muzeu”, care urmărește valorificarea patrimoniului muzeului în funcție de programa școlară.

 

Obiectivul acestui program, realizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, este perceperea muzeului ca pe o resursă educațională, care să le dezvolte elevilor competențe și cunoștințe de specialitate.

Muzeul vine în întâmpinarea elevilor din clasele V-X cu un set de programe educative complementare, pe cicluri de școlaritate, structurate pe următoarele discipline: botanică, zoologie şi ecologie. Oferta noastră educativă este una profesionistă, alcătuită de o echipă de specialiști de la muzeu și din învățământ, după toate normele pedagogiei muzeale.

Pentru fiecare disciplină avem pregătite câte 10 teme, câte una pentru fiecare lună calendaristică, începând din septembrie 2011 și până în iunie 2012.

Vă prezentăm, în continuare, temele lunii februarie: ”Plante ocrotite de lege” (pentru clasele a V-a și a IX-a), ”Modalități de nutriție la mamifere” (pentru clasele a VI-a și a X-a) și “Ecosisteme subterane” (pentru clasa a VIII-a). Menționăm că toate activitățile se finalizează cu un atelier pedagogic în care elevii sunt învățați să întocmească harta plantelor ocrotite de lege, să imite modalitățile de nutriție ale unor mamifere, să realizeze minidiorame.

Mai concret, elevii vor avea posibilitatea să pătrundă în culisele muzeului și să se familiarizeze cu munca specialiștilor din această instituție de cultură.

Înscrierile la aceste activități inedite se pot face zilnic între orele 9-13, la sediul muzeului de pe strada Horea nr. 24, la telefon 0365430390 sau prin e-mail: mures_stn_ms@yahoo.com

Vă așteptăm cu drag!

Vom reveni cu temele lunii martie 2012.

Daniela Botoș,

șef de secție

Details

Start:
1 February, 2012
End:
29 February, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Mureș. Secția de Științele Naturii
Str. Horea nr. 24
Tărgu Mureș, Mureș 540036 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.