Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Târgu Mureș: Expoziția de debut – BarabásiLAB: Tipare ascunse | Rejtett mintázatok – semnată de Albert-László Barabási – 06 mai – 15 octombrie 2023

6 mai, 2023 - 15 octombrie, 2023

🇷🇴 Expoziția de debut – BarabásiLAB: Tipare ascunse | Rejtett mintázatok – semnată de Albert-László Barabási și-a propus reprezentarea artistică a cercetării în rețea. Această expoziție cuprinde imagini și obiecte uimitoare ca rezultat al zecilor de cercetări empirice, un mozaic țesut din știință și artă, prezentând și noile modele și tipare ce se nasc la intersecția elementelor acestor două domenii. Scopul expoziției este, în cele din urmă, să apropie arta și publicul larg de gândirea în rețea.
După Muzeul Ludwig din Budapesta, Centrul de Artă și Media din Karlsruhe (ZKM) și Muzeul Secuiesc al Ciucului, Muzeul Județean Mureș este cea de-a patra instituție culturală care găzduiește expoziția intitulată BarabásiLab: Tipare ascunse. Este important să remarcăm că până acum, clădirea Muzeului din Cetate a fost gazda a numeroase expoziții de importanță internațională, dar acest eveniment are un caracter cu totul aparte pentru instituția noastră, deorece prezintă, în premieră, legătura dintre arta contemporană și știință, într-un spațiu dedicat istoriei și arheologiei.
***
BARABÁSILAB: TIPARE ASCUNSE
Perioada de vizitare: 06.05 – 15.10.2023
Locație: Muzeul Județean Mureș, Secția de Istorie (Cetatea Târgu Mureș)
Curator: Részegh Botond, artist vizual
Vernisaj: sâmbătă, 6 mai 2023, ora 17:00
🇭🇺 A Rejtett mintázatok Barabási Albert-Lászlónak a hálózatkutatás művészeti ábrázolásával debütáló kiállítása. Ez a tárlat több tucat empirikus kutatásból kialakuló lenyűgöző képet és tárgyat ölel fel, egyfajta tudományból és művészetből szőtt mozaik, amelyben a két terület elemeinek kereszteződéséből új utódok és mintázatok alakulnak ki. A Rejtett mintázatok célja végső soron az, hogy a hálózati gondolkodást közelebb hozza a művészethez és az érdeklődő nagyközönség széles köreihez.
A budapesti Ludwig Múzeum, a karlsruhei Művészeti és Médiaközpont (ZKM), valamint a Csíki Székely Múzeum után a Maros Megyei Múzeum a negyedik kulturális intézmény, amely a BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállításnak otthont ad. Habár a várbeli múzeumépület eddig is számos nemzetközi jelentőségű kiállításnak volt házigazdája, intézményünk számára ez az esemény rendkívüli, hiszen a történelem és régészet kutatási eredményeit bemutató térben teremt kapcsolatot a kortárs művészet és a tudomány között.
***
Látogatható: 2023.05.06. – 2023.10.15.
Helyszín: Maros Megyei Múzeum, Történeti Osztály (marosvásárhelyi vár)
Kurátor: Részegh Botond, képzőművész
Megnyitó: 2023. május 6., szombat, 17 óra

Details

Start:
6 mai, 2023
End:
15 octombrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=689718519820338&set=a.502970275161831

Organizer

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Mureș. Secția de Istorie și Arheologie
Avram Iancu nr. 2,
Târgu Mureş, Mureș 540088 Romania
+ Google Map