Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Târgu Mureș: [Muzeul Județean Mureș] Concert Tűzvarázs în expoziția „Cu fluier, tobă și didgeridoo…Instrumentele popoarelor din colecția Muzeului Etnografic din Budapesta”

26 ianuarie

Muzeul Județean Mureș vă invită la cea de-a doua ediție de Joia Muzeală din acest an care va avea loc în expoziția „Cu fluier, tobă și didgeridoo…Instrumentele popoarelor din colecția Muzeului Etnografic din Budapesta”, deschisă în clădirea muzeului din Cetatea Târgu Mureș, în spațiul de vizitare al Secției de Istorie, până la finele lunii aprilie 2023. Formația Tűzvarázs va concerta în Sala Multimedia joi, 26 ianuarie 2023, începând cu ora 18:00. Concertul va fi urmat de o vizită și discuții în expoziție alături de membrii trupei Tűzvarázs. Program în limba maghiară.

 

Participarea la eveniment se va face pe baza biletului de vizitare a Muzeului, în valoare de 15 lei adulți, 3 lei studenți/elevi sau 7 lei pensionari. Locurile sunt limitate, rezervările se fac telefonic la numărul 0749-912.992 sau prin e-mail: pr@muzeulmures.ro

 

 

Componența trupei:

Ede – fluier, cobză, voce

Péter – lăută, voce

Ádám – instrumente de percuție tradiționale, voce

Eszter – țiteră, voce

 

Denumirea formației „Tűzvarázs” provine din alăturarea cuvintelor Foc și Magie, din convingerea că un element important în evoluția umanității îl reprezintă focul. Magia vine din aici și acum, din prezent! Cu o vechime de peste 6 ani și în spiritul tradiției strămoșești din regiune, grupul „Tűzvarázs” (trad. „Magia Focului”) și-a stabilit repertoriul pentru a interpreta cântece inspirate din muzica populară veche, cum ar fi cântecele populare din Transilvania sau cântece medievale. Unul din obiectivele trupei este acela de a transmite  convingerea și încrederea care izvorăsc din adâncurile „spiritului”, care se hrănesc din lumea emoțională și spirituală a uniunii comunității din care face parte, prin experiențe muzicale și spirituale comune. Crezul formației este dat de puterea sacră a muzicii de a lega prietenii și de a crea valori, în dezvoltarea spirituală și intelectuală a fiecăruia, în viitor, în păstrarea valorilor locale, a purității morale și a armoniei în comuniune cu natura. Instrumentele muzicale folosite sunt următoarele: tambur, tobă moldovenească cu fund dublu, udu, cobză, chitară clasică, lăută, țiteră, caval, tilincă, flaut, drâmbă, tamburină și alte instrumente de percuție.

 

Vă așteptăm cu drag,

Echipa Muzeului Județean Mureș

 

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați,

Liliana LIRCA

Comunicare și Relații Publice

 

MUZEUL JUDEȚEAN MUREȘ

Str.  Mărăști, 8A, Tg Mureș, Mureș

Website: www.muzeulmures.ro

Facebook: muzeul.mures.maros.muzeum

Instagram: @mures_county_museum

TikTok: @mures county museum

 

Tel. 0749 912 992

E-mail: pr@muzeulmures.ro / lircaliliana@gmail.com

Detalii

Dată:
26 ianuarie
Eveniment Categories:
,

Organizator

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Mureș
str. Mărăști nr. 8
Târgu Mureș, Mureș 540328 Romania
+ Hartă Google