Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Târgu-Mureș: tabăra de arte vizuale a elevilor „LA CURTEA ARTIȘTILOR”, 23 august – 10 septembrie 2021

23 August, 2021 - 10 September, 2021

🇷🇴 Asociatia Eidos ROMREG, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Uniunea Artiștilor Plastici Mureș și Muzeul Județean Mureș desfășoară în perioada 23 august – 10 septembrie 2021, tabăra de arte vizuale a elevilor „LA CURTEA ARTIȘTILOR”
Obiectivul acestui parteneriat este acela de a dezvolta şi de a îmbogăți creativitatea elevilor din județul Mureș, cu ajutorul specialiștilor locali din domeniu, motiv pentru care tabăra se va desfășura de luni până vineri, interval orar 10:00-12:30, în două locații diferite.
🎨🖼Atelierele de creație și artă vizuală vor avea loc în spațiul Unuiunii Artiștilor Plastici din Târgu Mureș situat în Piața Bolyai nr. 5, în zilele de luni, marți și joi.
🪡🧵 Atelierele practice de țesut și cusut vor avea loc în incinta Palatului Toldalagi, la Secția de Etnografie și Artă Populară a muzeului. Atelierele practice vor fi precedate de vizitarea ghidată a expoziției temporare „Interioarele locuinţei tradiţionale din Podişul Târnavelor”.
Atelierele se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Persoana de contact: Sorina Moica.
***
Nevoia de a organiza o tabără de arte vizuale a pornit de la necesitatea de a exploata potențialul local și regional pe care îl oferă multitudinea de artiști consacrați, care pot transmite generațiilor viitoarea experiența acumulată de ei de-a lungul carierei.
Arta textilă este una dintre cele mai vechi preocupări ale oamenilor. Inițierea în arta textilă va fi relizată prin crearea de semne de carte și brățări sau brâie folosind ghergheful din lemn. Copii vor creea un desen de bază, apoi vor „urzii” firele și vor realiza în cele din urmă modelul creat. De asemenea, se vor face broderii pe etamină și se vor învăța tehnici de cusătură simple cum ar fi cruciulițe, tighel, la fir, șinătău sau înaintea acului.
Prin acest tip de activități încurajăm dezvltarea multidisciplinară a elevilor și a potențialului lor creativ.
🇭🇺 Az Eidos ROMREG Egyesület, a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal, a Romániai Képzőművészek Egyesületének marosvásárhelyi fiókjával és a Maros Megyei Múzeummal együttműködésben 2021. augusztus 23. – szeptember 10. között megrendezi a Művészek udvarában c. vizuális művészeti tábort.
Az együttműködés célja helyi szakemberek bevonásával a Maros megyei tanulók kreativitásának növelése, aminek érdekében a tábor hétfő és péntek között 10.00–12.30 között zajlik, két különböző helyszínen.
🎨🖼 Az alkotó és vizuális művészetek műhelyének helyszíne a Romániai Képzőművészek Egyesülete marosvásárhelyi fiókjának székhelye (Bolyai tér 5. sz.), ahol hétfőn, kedden és csütörtökön lesznek tevékenységek.
🪡🧵 A szövés és fonás elsajátítását oktató műhelyre a Múzeum Néprajzi és Népművészeti osztályán kerül sor a Toldalagi Palotában. A műhelytevékenységek során, tematikus vezetés keretében a résztvevők meglátogatják a Küküllő menti paraszti szobabelső c. időszakos kiállítást.
A tábor célközönsége 6 és 14 év közötti gyerekek.
A meglévő helyek mértékéig a részvétel díjtalan.
Kapcsolattartó személy: Sorina Moica.

Details

Start:
23 August, 2021
End:
10 September, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Mureș
str. Mărăști nr. 8
Târgu Mureș, Mureș 540328 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.