Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgu Mureș: Trei parale – Al doilea concert în expoziție: Tűzvarázs, 2 martie 2023

2 martie

[Muzeul Județean Mureș] Al doilea concert în expoziție: Tűzvarázs

Muzeul Județean Mureș vă invită la cel de-al concert în expoziție al trupei Tűzvarázs la Joia Muzeală #6 care va avea loc în Sala Multimedia joi, 2 martie 2023, începând cu ora 18:00. Concertul face parte din seria de eveniemnte speciale dedicate expoziției „Cu fluier, tobă și didgeridoo…Instrumentele popoarelor din colecția Muzeului Etnografic din Budapesta”, deschisă în clădirea muzeului din Cetatea Târgu Mureș, în spațiul de vizitare al Secției de Istorie, până la finele lunii aprilie 2023. Program în limba maghiară.

Participarea la eveniment se va face pe baza biletului de vizitare a Muzeului, în valoare de 15 lei adulți, 3 lei studenți/elevi sau 7 lei pensionari. Locurile sunt limitate, rezervările se fac telefonic la numărul 0749-912.992 sau prin e-mail: pr@muzeulmures.ro

 

Componența trupei:

Ede – fluier, cobză, voce

Péter – lăută, voce

Ádám – instrumente de percuție tradiționale, voce

Melinda – voce

Judith – gordună

Eszter – țiteră, voce

 

Denumirea formației „Tűzvarázs” provine din alăturarea cuvintelor Foc și Magie, din convingerea că un element important în evoluția umanității îl reprezintă focul. Magia vine din aici și acum, din prezent! Cu o vechime de peste 6 ani și în spiritul tradiției strămoșești din regiune, grupul „Tűzvarázs” (trad. „Magia Focului”) și-a stabilit repertoriul pentru a interpreta cântece inspirate din muzica populară veche, cum ar fi cântecele populare din Transilvania sau cântece medievale. Unul din obiectivele trupei este acela de a transmite  convingerea și încrederea care izvorăsc din adâncurile „spiritului”, care se hrănesc din lumea emoțională și spirituală a uniunii comunității din care face parte, prin experiențe muzicale și spirituale comune. Crezul formației este dat de puterea sacră a muzicii de a lega prietenii și de a crea valori, în dezvoltarea spirituală și intelectuală a fiecăruia, în viitor, în păstrarea valorilor locale, a purității morale și a armoniei în comuniune cu natura. Instrumentele muzicale folosite sunt următoarele: tambur, tobă moldovenească cu fund dublu, udu, cobză, chitară clasică, lăută, țiteră, caval, tilincă, flaut, drâmbă, tamburină și alte instrumente de percuție.

 

Vă așteptăm cu drag,

Echipa Muzeului Județean Mureș

 

 

 

Detalii

Dată:
2 martie
Eveniment Category:

Organizator

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Mureș
str. Mărăști nr. 8
Târgu Mureș, Mureș 540328 Romania
+ Hartă Google