Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgu Mureș: Trei parale – Concert // Koncert, 16 februarie 2023

16 februarie, 2023

[Muzeul Județean Mureș] Trei parale – Concert cu fluiere și povești la Joia Muzeală #4, Târgu Mureș

Muzeul Județean Mureș are deosebita plăcere de a vă invita joi, 16 februarie 2023, începând cu ora 18:00, la un eveniment dedicat expoziției temporare „Cu fluier, tobă și didgeridoo…Instrumentele popoarelor lumii din colecția Muzeului Etnografic din Budapesta”. Călătoria în lumea instrumentelor tradiționale românești va fi realizată de formația Trei parale. Concertul va avea loc în Sala Multimedia, de la etajul Secției de Istorie din Cetatea Târgu Mureș. Program în limba română.

Participarea la eveniment se va face pe baza biletului de vizitare a Muzeului, în valoare de 15 lei adulți, 3 lei studenți/elevi sau 7 lei pensionari. Locurile sunt limitate, rezervările se fac telefonic la numărul 0749-912.992 sau prin e-mail: pr@muzeulmures.ro

Călătorie în lumea intrumentelor tradiționale românești

Trei parale – Concert cu fluiere și povești

Prin acest concert, formația Trei parale dorește să prezinte o uimitoare varietate de instrumente tradiționale românești: fluiere de toate felurile (fluier obișnuit, fluier gemănat, fluier fără dop, caval, tilincă), drâmbă, cimpoi (cu carabă simplă și cu carabă gemănată), țiteră în acompaniament de cobză, vioară, contră, contrabas, diverse instrumente tradiționale de percuție (dairea, tobă, tobă mare cu cinel). Pentru exemplificare grupul va recurge la repertorii vechi inedite din diferite regiuni etnografice ale țării. Muzica va fi însoțită de explicații și narațiuni realizate de Florin Iordan, cercetător la Muzeul Național al Țăranului Român, interpret și coordonator al grupului Trei parale.

Interpreți:

Florin Iordan: fluiere (fluier, fluier gemănat, fluier fără dop, caval) cimpoaie, țiteră, cobză, braci, dobă

Daniel Pop: voce, fluier, tilincă, drâmbă, tobe
Mihai Balabaș: vioară
Beatrice Iordan: cobză, contrabas

Vă așteptăm cu drag,

Echipa Muzeului Județean Mureș

 

Detalii

Dată:
16 februarie, 2023
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Mureș
str. Mărăști nr. 8
Târgu Mureș, Mureș 540328 Romania
+ Hartă Google