Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tecuci: Muzeul Mixt Tecuci – la 75 ani de existenţă

11 September, 2009

 

Muzeul Mixt Tecuci vă invită vineri 11 septembrie 2009, ora 12 la vernisajul expoziţiei aniversare „Muzeul Mixt Tecuci – la 75 ani de existenţă”, în care sunt expuse, prin intermediul imaginilor, documentelor, dar şi a pieselor de patrimoniu, mărturii ale activităţii specialiştilor din muzeul tecucean în perioada 1934-2009.

Expoziţia se vrea a face parte integrantă din ciclul manifestărilor dedicate Zilei Europene a Patrimoniului.

Prin această expoziţie dorim să venim în faţa publicului cu informaţii, privind activitatea celei mai importante instituţii de cultură din oraş în ceea ce priveşte activitatea de cercetare, conservare şi restaurare, a celor care au slujit instituţia tecuceană pe parcursul a 75 de ani.

Pot fi văzute obiecte reprezentative pentru siturile arheologice cercetate în această perioadă de către specialiştii din muzeu sau în colaborare cu alte muzee şi instituţii de cultură, imagini de pe aceste şantiere dar şi de la diferitele manifestări ştiinţifice şi culturale organizate de/la Muzeul Mixt, afişe de la diverse expoziţii, materiale promoţionale şi informative ale activităţilor culturale, etc.

Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 11 octombrie 2009 şi este deschisă la Galeriile de Artă „Gheorghe Petraşcu”.

Muzeograf,

Paul CIOBOTARU

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Date:
11 September, 2009
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie “Teodor Cincu” Tecuci
Str. 1 Decembrie 1918 nr. 36
Tecuci, Galați 805300 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.