Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tecuci: Tu ce-ai făcut astăzi? Întreabă, și răspunde, poetul și cantautorul Ovidiu Scridon, care ne propune o întâlnire cu muzica și poezia

23 mai, 2018 @ 17:00 - 19:00 EEST

Tu ce-ai făcut astăzi? Întreabă, și răspunde, poetul și cantautorul Ovidiu Scridon, care ne propune o întâlnire cu muzica și poezia, miercuri 23 mai 2018, ora 17.00, în Galeria „Helios” a Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică” Tecuci.

Ovidiu Scridon s-a născut în orașul Târnăveni. Acum locuiește la București, lucrează pentru U.K. și poposește la Tecuci într-un turneu de lansare a ultimei sale cărți de versuri „Tu ce-ai făcut astăzi?”. Implicate în povestea asta frumoasă alături de poet, biblioteca municipală, bună noastră gazdă, și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”, partener.
Dar cine este Ovidiu Scridon?

Deși absolvent al Academiei de Studii Economice București și al Masterului de Comunicare și Relații Publice în cadrul SNSPA București, apoi pentru un timp profesor de matematică, are un apetit manifest pentru muzică și poezie, pasiuni care ii trasează, în paralel, un drum în artă. De muzica folk și de chitară se molipsește neiertător cu mult înainte însă, pe când era licean la Cluj, odată cu manifestările Cenaclului Flacăra.

Revoluția din 1989 îl găsește „parașutat” în primele linii, de chiar Unitatea Militară de parașutiști în termen în care își face stagiul militar, fapt care îl pune în situația de martor ocular și participant direct la rebeliunea anticomunistă încă neclarificată în context și de aceea neîncadrată temei și definiției specifice.

În studenție continuă, si muzica, si poezia. Scrie, compune, concertează în conjuncturi caracteristice: festivaluri, baluri, tabere, întâlniri, dar și ca membru al Cenaclului „Totuși iubirea”. Tot acum face primele înregistrări în studioul „B’inișor” al lui Valeriu Sterian, unde se naște foarte gustatul album, „Într-o zi…”

Studiile masterale în Comunicare și Relații publice urmate la București ca și cele de Management de la Universitatea Pan State din Pennsylvania, SUA, rup drumul profesional și-l mută pe Ovidiu Scridon în zona media. Va fi prezentator de știri, la Tele7ABC; realizator de programe, la Radio Total; Trafic-Director, la Mediapro-Trafic; Director & Senior Analyst la Realitatea-Cațavencu și, de bună vreme, colaborator la Amazon.co.uk.
Ce a mai scris Ovidiu Scridon?

În scris Ovidiu Scridon mai are la activ „Portretul unui gând”, volum de versuri, iar în curs de apariţie o carte de călătorie intitulată „Cum am descoperit America” și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână”, „Doi ani și șase luni” și „Dragostea ucide”.

Ce se povestește despre Ovidiu Scridon, poetul.

Despre Ovidiu Scridon și „Tu ce-ai făcut astăzi?” ne povestește mai jos Hristina Doroftei și Daniela Toma, profesor.

„Pentru a simți ceva pozitiv, ai nevoie de o emoție negativă care să activeze trăirea și sensibilitatea. Pentru a trăi bucuria, îți trebuie durere. Pentru a simți pe plus, ai nevoie de minus. Volumul „Tu ce-ai făcut astăzi?“ încearcă să redea lumina din experiențele întunecate, dureroase, banale. Este structurat în cinci părți: „Muzica vine din cer“, „Acasă“, „Iubirea înseamnă împreună“, „Dragostea ucide“ și „Liniștea singurătății mele“.

Poemele sunt optimiste, îndeamnă la bunătate, empatie, iertare. (…) Este o atitudine împăciuitoare care nu dorește să cedeze dizarmoniei. Textele sunt scrise într-o notă voit naivă, tocmai pentru a sublinia sensibilitatea sufletească. Muzica este nelipsită din imaginile care alcătuiesc corpusul poetic, completând atmosfera solară, idealistă.

Ovidiu Scridon este un artist foarte sensibil și care refuză să accepte și să cedeze griului, răutății și tuturor aspectelor care uneori ne fac să suferim foarte mult sau ne dezamăgesc“ povestește la Târgu-Mureș Hristina Doroftei, în turneul de lansare a volumului apărut la Alexandria Publishing House.

„Bine ancorat într-o lirică prețioasă, Ovidiu Scridon ne oferă poezii dintre cele mai frumoase ale acestei arte, unde nu poți trece cu vederea calitatea scrisului și poeticitatea discursului, ambele încărcate emoțional și punctate surprinzător cu finețea pe care o dovedește ca un poet, mai poet odată cu acest volum.

Ovidiu Scridon posedă secretul echilibrului și succesului, așa cum muzica lui restaurează lumi esențiale într-un mod tandru. Și dacă există și o altă față a acestui lucru, atunci, cu siguranță, avem de-a face cu cele mai proaspete câmpii de cuvinte!” – Prof. Daniela Toma.

Ne întâlnim miercuri seară cu Ovidiu Scridon! Ora 17.00, la Bibliotacă.

Lasăm uşa deschisă!

Detalii

Dată:
23 mai, 2018
Oră:
17:00 - 19:00 EEST
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Galeria „Helios” a Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică” Tecuci
Str. Republicii, nr.11
Tecuci, 805300 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare