Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timișoara: Misterul Cheii de la Pojejena – EXPONATUL LUNII AUGUST la Muzeul Național al Banatului

2 august, 2019 - 31 august, 2019

🕵️‍♂️Misterul Cheii de la Pojejena

🗝Cheia este un simbol al cunoaşterii. Ea conferă acces în „camere” încuiate, în locuri, planuri, dimensiuni şi aspecte ale vieţii inaccesibile celor ignoranţi, celor care nu o posedă. Totodată, poate fi un simbol al misterelor ori enigmelor, sau al unei sarcini ce trebuie să fie îndeplinite şi a mijloacelor de a o duce la bun sfârşit.

🔧Cheia romană de la Pojejena
Cele mai multe articole de securitate romană sunt cheile și șuruburile de blocare. Cheile sunt folosite pentru uși, cufere, cutii, casete, dulapuri și lacăte. Mai rar sunt folosite în scopuri ceremoniale sau decorative, cum sunt cheile matroanelor, pe post de bijuterii sau ofrande votive. Cheile romane timpurii aveau finețe și eleganță tehnică. Cheia prezentată astăzi a fost descoperită anul trecut la Pojejena și datată – secolul II-III p.Chr. Starea sa de conservare este foarte bună, piesa este întreagă, prezentând doar câteva defecțiuni de turnare: bavurile sunt incomplet netezite.

🎼🧩Cheie a fericirii, a sucesului, a unei inimi sau a unui simplu lacăt, descoperirea de la Pojejena ne poartă cu gândul la simboluri. Sau poate la un deținător al cheilor? Misterul rămâne deschis, așa cum sunt și ușile Muzeului Național al Banatului. Vă invităm să ne treceți pragul și să cercetați atent exponatul acestei luni, Cheia Romană de la Pojejena.

Details

Start:
2 august, 2019
End:
31 august, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Google Map
View Venue Website