Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Timișoara: „Schimbul de Gardă”, un spectacol unic, desprins din istoria orașului bănățean, va avea loc duminică, 22 septembrie, începând cu ora 18:00. Ocazia perfectă să vă transpuneți, alături de ”soldați” într-o altă epocă.

22 septembrie, 2019

„Schimbul de Gardă”, un spectacol unic, desprins din istoria orașului bănățean, va avea loc duminică, 22 septembrie, începând cu ora 18:00. Ocazia perfectă să vă transpuneți, alături de ”soldați” într-o altă epocă.
Defilarea gărzii cetății este un moment spectaculos care se desfășoară la Timișoara de câțiva ani, componenții gărzii purtând uniforma din secolul al XVIII-lea a soldaţilor Garnizoanei orașului de pe Bega.
„Schimbul de Gardă” a fost inaugurat în anul în care s-au aniversat 300 ani de la încheierea păcii de la Passarowitz, 21 iulie 1718, pace care a încheiat războiul dintre Imperiul Otoman, Imperiul Austriac și Veneția, administrația austriacă instaurându-se, după această pace, de jure (n.r – de drept), în Banat și Timișoara.
În cadrul spectacolului, trupa condusă de un ofițer ajunge în Piața Unirii unde instalează santinelele în posturile de pază și pregătește tunul, după care se întoarce in marș la sediul regimentului. După aproximativ 15 minute, Garda în efectiv complet revine în sunet de tobe in Piața Unirii, unde intră acompaniată de Marșul lui Eugeniu de Savoya.
Mai multe nu vă spunem, vă așteptăm să (re)descoperiți continuarea traseului.

Detalii

Dată:
22 septembrie, 2019
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare