Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Timişoara: 200 de broșe și pietre prețioase formează expoziția „ZEII TANGIBILI. Gemele și Cameele Antice între Utilitate și Estetică” la Muzeul Național al Banatului

7 decembrie, 2022 - 15 martie, 2023

🏦Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu alte șase muzee din întreaga țară, aduce în fața vizitatorilor o expoziție rafinată, din toate punctele de vedere. Aproximativ 200 de broșe și pietre prețioase formează expoziția „ZEII TANGIBILI. Gemele și Cameele Antice între Utilitate și Estetică”, pe care Muzeul Național al Banatului o vernisează miercuri, 7 decembrie, 2022.
💎Gemele și cameele care formează această expoziție sunt adevărate bijuterii care au fascinat și inspirat. Deși titlul expoziției amintește doar gemele și cameele antice, vizitatorii vor fi poate surprinși să constate faptul că vor găsi expuse și alte tipuri de obiecte: de la monumente funerare și statui, până la ceramică, lămpi, inele, fibule și casete pentru sigilii.
🖌Expoziția „ZEII TANGIBILI. Gemele și Cameele Antice între Utilitate și Estetică” a fost realizată cu sprijinul Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva, Muzeului de Istorie din Turda, Muzeului Județean Argeș, Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zalău, Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și Muzeului Regiunii Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin.
🖌Vernisajul expoziției „ZEII TANGIBILI. Gemele și Cameele Antice între Utilitate și Estetică” are loc miercuri, 7 decembrie, în mansarda B1 a Bastionului Teresia, de la ora 18.00.

Detalii

Începe:
7 decembrie, 2022
Se termină:
15 martie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/photos/a.1489578261321202/3301003686845308/

Organizatori

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva
Muzeul de Istorie Turda
Muzeul Județean Argeș
Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
Muzeul Regiunii Porților de Fier

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare