Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timişoara: “Die ERNST JANDL Show” – Expoziţie multimedia

23 November, 2011 - 18 December, 2011

“Die ERNST JANDL Show” – Expoziţie multimedia

 

Centrul Cultural German Timişoara, împreună cu Literaturhaus Berlin şi Muzeul de Artă Timişoara, deschid miercuri, 23.11.2011, la ora 18.00, la Muzeul de Artă Timişoara, Piaţa Unirii nr. 1, „Die Ernst Jandl Show”, o expoziţie multimedia, bilingvă, legată de biografia poetului austriac Ernst Jandl.

În deschidere vor vorbi Lutz Dittrich de la Literaturhaus Berlin şi Karin Cervenka, directoarea Forumului Cultural Austriac Bucureşti. Cu ocazia vernisajului va avea loc o lectură din texte de Ernst Jandl. Va citi Dana Borteanu, actriţă la Teatrul German de Stat, care va fi acompaniată la pian de Nicolae Vezure, student la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest.

Cu ocazia împlinirii a unsprezece ani de la moartea lui Ernst Jandl (1925-2000), această expoziţie prezintă unul dintre cei mai importanţi şi influenţi poeţi ai literaturii de limbă germană după 1945, un artist care a lucrat la intersecţia dintre literatură, muzică şi artă vizuală.

Timp de aproape trei decenii şi jumătate, poetul Ernst Jandl a uimit publicul larg prin creaţia sa. El a scris poezii audio-vizuale, proză experimentală, texte autobiografice, piese radiofonice, piese de teatru, filme şi un balet. A fost un artist al prezenţei scenice, care a făcut publicul să râdă, ba câteodată chiar să urle. Varietatea limbajului şi a tonalităţilor din textele sale, spectrul întinzându-se de la limbajul cotidian, până la engleză, dialectul vienez sau „limba decăzută“, a fost folosit programatic, a fost o „continuă realizare a libertăţii“.

Expoziţia „Die Ernst Jandl Show” poate fi vizitată la Muzeul de Artă Timişoara până în data de 18 decembrie 2011.

Expoziţia are la bază expoziţia „Die Ernst Jandl Show”, concepută de către Biblioteca Naţională Austriacă şi de către Prof. Fetz de la Arhiva Ernst Jandl şi poate fi prezentată datorită sprijinului Fundaţiei Culturale Federale şi a Forumului Cultural Austriac.

Petrisor Flavia

Leitungsassistentin/Asistent Manager

Deutsches Kulturzentrum Temeswar

Centrul Cultural German Timișoara

Neue Postadresse:

Str. Dr. Liviu Gabor Nr. 1

RO-300004 Timișoara

Tel.  +40 (0)256 407058

Fax: +40 (0)256 407059

kultur@kulturzentrum-temeswar.ro

www.kulturzentrum-temeswar.ro

www.ccgtm.ro

Details

Start:
23 November, 2011
End:
18 December, 2011
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul de Artă Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Timișoara
Piața Unirii Nr. 1
Timișoara, Timiș 300085 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.