Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Timișoara: Direcția Județeană pentru Cultură Timiș lansează numărul șapte al revistei Patrimonium Banaticum

7 noiembrie, 2018

32 de specialiști și peste 20 de articole grupate în aproximativ 350 de pagini. Direcția Județeană pentru Cultură Timiș lansează varianta tipărită a celui de-al șaptelea volum al publicației Patrimonium Banaticum. Lansarea are loc la sediul DJC Timiș miercuri, 7 noiembrie, de la ora 18.00. Despre importanța acestei publicații va vorbi, la lansare, prof.univ.dr. Doina Benea.

Această publicație este una foarte importantă pentru toți cei care sunt interesați de patrimoniul cultural al acestei zone și nu numai.  Am strâns între copertele ei articole interesante atât pentru specialiști cât și pentru publicul larg, pe subiecte legate de patrimoniu mobil, imobil, conservare-restaurare sau istorie. Sunt materiale scrise de oameni care… se simt bine în acest domeniu: al protejării, promovării și conservării patrimoniului cultural.“ – spune Victor Bunoiu, coordonator al proiectului

Revista. Patrimonium Banaticum a fost și este necesară pentru pentru toți cei care depun eforturi în ceea ce privește cercetarea și valorificareaa patrimoniului din Banat și vestul României. Pentru ei, dar și pentru publicul larg. Vorbim despre un patrimoniu bogat și relevant pentru identitatea noastră, insuficient cercetat, esențial însă pentru identitatea noastră ca popor și comunitate. Suntem bucuroși că și în acest an am reușit să strângem între copertele acestei publicații articole semnate de nume importante din domeniu.” , spune Sorin Vlad Predescu, director al Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

Volumul este structurat pe șase secțiuni: Patrimoniu arheologic, Patrimoniu arhitectural, Patrimoniu mobil, Conservare-restaurare, Istorie, Recenzii. Revistă apărută în programul DOM100.

Detalii

Data:
7 noiembrie, 2018
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Direcția Județeană pentru Cultură Timiș
Episcop Augustin Pacha
Timișoara,Timiș300055Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.culturatimis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *