Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timișoara: Exponatul lunii februarie 2023 la Muzeul Național al Banatului | Instrumentele medicale din perioada interbelică

1 februarie, 2023 - 28 februarie, 2023

»^Exponatul lunii februarie la #mnab este compus dintr-o colecție de instrumente medicale din perioada interbelică. De producție germană, acestea provin dintr-o donație care a intrat în colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului în primăvara anului 2022.
p „După instaurarea administrației românești în Banat situația sanitară si medicală din Timișoara s-a Îmbunătățit. Principala cauză a neajunsurilor vremii din Timișoara care provoca o mortalitate ascendentă în mișcarea populației, precum si o creștere în evoluția bolilor sociale, îndeosebi a Tbc-ului, era reprezentată de criza de locuințe, multe familii de muncitori fiind nevoite să se adăpostească în subsoluri, vagoane, clădiri neigienice cu igrsie, sau în corturi si colibe la periferia orașului. De asemenea, pe lângă acestea, Timișoara se confruntași cu o subalimentație în rândul populației datorată în linii mari prețurilor ridicate ale alimentelor.
începuturile principalelor instituții medicale ale orașului Timișoara, spitalele, se raportează la eliberarea Timișoarei de sub ocupația imperiului Otoman de către habsburgi din anul 1716.” dr. Teodora Moț, muzeograf.
QMai multe despre acest exponat găsiți pe mnab.ro.

Details

Start:
1 februarie, 2023
End:
28 februarie, 2023
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=208147461728208&set=a.206673021875652&locale=ro_RO

Organizer

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Google Map
View Venue Website