Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timişoara: expoziţie Oravitzan

4 decembrie, 2008 - 31 ianuarie, 2009

Muzeul de Arta Timisoara va invita sa vizitati in premiera un spatiu aflat in plin proces de restaurare. Cele opt sali situate la etajul 2 al Palatului Baroc, in aripa vestica, incluzand maiestuasa Sala Baroca, ofera, in acest stadiu al procesului de restaurare, un spatiu propice pentru expunerea reputatului artist timisorean Silviu Oravitzan.
Dupa ce a sustinut expozitii personale in galerii celebre de la New York, Viena, Paris sau Marsilia, artistul se intoarce la Palatul Baroc cu peste 150 de lucrari, incluzand instalatii, sculpturi si picturi. Tema principala a expozitiei-eveniment este lumina, cea care explodeaza in clipele urmatoare Invierii si se elibereaza din incorsetarea spatiului material si agresiv in care este continuta. „Silviu Oravitzan are drept „materie primă” lumina, iar lumina nu acceptă din partea privitorului analiză, deci nici discurs. În faţa lucrărilor lui ai tendinţa să contempli şi să nu spui nimic” – Livius Ciocarlie.

Vernisajul va fi organizat 4 decembrie a.c., la ora 18.00, cu participarea doamnei Ana Maria Altman, profesor de istoria artei si curator al galeriilor Albertina – Viena, doamnei Madalina Diaconu, prof.-dr. in cadrul Univesitatii de Filosofie si Pedagogie din Viena si domnului Radu Preda, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Vernisajul va fi precedat de o conferinta de presa, in data de 3 decembrie, ora 12.00, la care va participa artistul Silviu Oravitzan, alaturi de Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Arta.
Vernisajul si conferinta de presa vor avea loc in salile de expozitie, la etajul II al Palatului Baroc din Piata Unirii (intrarea prin expozitia de Arta Decorativa).
Expozitia va fi insotita de catalogul Silviu Oravitzan, o lucrare complexa si ampla, care cuprinde reproduceri dupa lucrarile artistului, precum si critici semnate de personalitati din lumea artelor.
Evenimentul si crearea catalogului au fost sustinute de Tender S.A. si de Fundatia Tender.

Expozitia va fi deschisa pana in data de 31 ianuarie 2009 si va putea fi vizitata zilnic, intre orele 10 si 18, lunea inchis.

Cu stima,
Bogdan Nadastean
Inspector Relatii Publice
Muzeul de Arta Timisoara

Details

Start:
4 decembrie, 2008
End:
31 ianuarie, 2009
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Muzeul de Artă Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Timișoara
Piața Unirii Nr. 1
Timișoara, Timiș 300085 Romania
+ Google Map
View Venue Website