Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Timișoara: Expoziția „Ciprian Porumbescu 170. O viață, o epocă, un ideal”

6 mai - 31 august

📢 Avem plăcerea să vă anunțăm că Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu Muzeul Național al Bucovinei, aduce o expoziție itinerantă dedicată marelui compozitor Ciprian Porumbescu.
🎉 Expoziția „Ciprian Porumbescu 170. O viață, o epocă, un ideal” va fi inaugurată sâmbătă, 6 mai, pe platoul din fața Bastionului Maria Theresia, începând cu ora 12:00.
🤩 Vă invităm să descoperiți povestea impresionantă a compozitorului prin intermediul panourilor cu informații, mărturii și evocări despre diverse aspecte din viața sa.
🎼Expoziția va aduce în prim-plan momente importante din viața și cariera lui Ciprian Porumbescu, începând de la copilăria și primii ani de școală la Ilișești, perioada în care a fost elev la Suceava, până la perioada în care a fost student la teologie și filozofie în Cernăuți. De asemenea, veți putea descoperi informații despre Societatea studențească „Arboroasa” și temnița habsburgică, Berta – o iubire imposibilă, perioada studenției de la Viena și cea în care a fost profesor de muzică la Brașov, precum și despre premiera Operetei „Crai Nou”, „Italie! Italie!”.
🏛️ Descoperiți povestea impresionantă a marelui compozitor român la Muzeul Național al Banatului până la sfârșitul lunii august!

Detalii

Începe:
6 mai
Se termină:
31 august
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=250669890809298&set=a.206673021875652

Organizatori

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Muzeul Bucovinei

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare