Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Timișoara: expoziția INTERFERENȚE SPIRITUALE. De la zeii păgâni la creștinism, Bastionul Maria Theresia

29 iunie - 14 iulie

Ne face o deosebită plăcere să anunțăm deschiderea expoziției temporare INTERFERENȚE SPIRITUALE. De la zeii păgâni la creștinism, mâine – 29 iunie, ora 19.00, Bastionul Maria Theresia.

Expoziția are o tematică religioasă, spirituală și ilustrează sacralitatea obiectelor antice și universul spiritual politeist al strămoșilor noștri, dar și fenomenele complexe ale divinației și modul în care a evoluat și s-a impus creștinismul în teritoriile de la Dunărea de Jos între atâtea credințe romane.

Opaițe păgâne și creștine, statui de zei antici, obiecte de cult creștine și diverse piese ceramice și de metal cu simbolistică religioasă punctează cronologic această sinteză a creștinismului, a divinităților și fenomenelor religioase care au contribuit la dezvoltarea valorilor creștine de mai târziu și mai ales a simbolurilor prin care creștinii se recunoșteau între ei.

La realizarea acesteia au participat cu exponate mai multe muzee și institute de cercetare partenere: Muzeul Banatului Montan Reșița, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Muzeul Regiunii Porțile de Fier Drobeta Turnu-Severin, Muzeul de Istorie și Artă Zalău, Muzeul Județean Buzău și Centrul de Studii de Istorie și Arheologie „Constantin Daicoviciu” de pe lângă Universitatea de Vest din Timișoara.

Vă așteptăm!

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.