Loading Events
 
 
„Muze la Muzeu”, o expoziție despre trecutul și prezentul modei din Banat
Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, vă invită într-o călătorie prin istoria modei secolelor XX și XXI din Banat. Incursiunea începe miercuri, 15 decembrie, în mansarda B2 a Bastionului Theresia de la ora 17, cu vernisajul expoziției „Muze la Muzeu”.
Evenimentul aduce în fața vizitatorilor o parte din colecția de textile și accesorii vestimentare a Compartimentului de Arte Vizuale de la Muzeul Național al Banatului precum și piese și accesorii vestimentare din colecția privată a Gabrielei Ciucă, antreprenor timișorean, om de cultură, președintele asociației ¨Dialoguri Contemporane¨ și președintele fondator ¨Lions Club Diamond¨ Timișoara.
Moda secolului al XX-lea este ilustrată prin donațiile oferite de prof. dr. Pia Brînzeu, Liana Oteșteanu, prof. dr. Maria Țenchea, prof. dr. Ileana Pintilie-Teleagă și ing. Petru Teleagă, Ligia Elisabeta Costin, Dana Stancovici, avocat Santuzza Olariu, Annie Hammer, pianista Aurora Dumbravă, medicul Raluca Cosoroabă și Ligia Jicman, maestru internațional de șah. Contemporanul este reprezentat de piesele și accesoriile vestimentare din colecția privată a Gabrielei Ciucă.
„Muze la Muzeu” vă invită să admirați aproximativ 100 de ținute aparținând perioadelor mai sus amintite, pălării, desuuri, pantofi, accesorii, bijuterii contemporane din patrimoniul MNaB și din colecția privată a Gabrielei Ciucă, precum și 20 de coliere semnate Camelia Oszlanszky.
Vernisajul expunerii va marca și lansarea unei cărți despre familiile nobiliare din Banat si mai multe generații de femei puternice, semnată de Adriana Blaj și prezentată de prof. dr. Pia Brînzeu. Atmosfera întregului eveniment va fi asigurată de „Incanto Quartetto”.

Details

Start:
15 December, 2021
End:
31 January
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *