Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timişoara: Muzeul de Artă – expoziţie Lucian Bernhard

20 May, 2010 - 6 June, 2010

Expoziţia “Lucian Bernhard – Publicitate şi design la începutul secolului XX” la Muzeul de Artă Timişoara

Centrul Cultural German Timişoara şi Institutul German pentru Relaţii Externe, în colaborare cu Muzeul de Artă Timişoara organizează din 20 mai în 6 iunie 2010 expoziţia Lucian Bernhard – Publicitate si design la începutul secolului XX. Expoziţia, găzduită de Muzeul de Artă, la etajul 1 al Palatului Baroc din Piaţa Unirii, va fi deschisă în data de 20 mai, la ora 18, de către curatorul german al expoziţiei, domnul Hubert Riedel.

În data de 21 mai, de la ora 11, domnul Riedel va susţine un workshop de design de afiş pentru studenţii de la Facultatea de Arte Plastice, secţiile Design şi Grafică.

Născut în 1883 în apropiere de Stuttgart, Lucian Bernhard s-a stabilit în 1901 la Berlin. După ce a realizat primul său afiş, pentru o fabrică de chibrituri, cariera sa s-a bucurat de un imens succes. În 1903, la numai 20 de ani, Bernhard avea deja propriul său studio în centrul Berlinului. În 1922, el devine primul profesor german de design grafic, iar în 1923 este invitat să ţină prelegeri în Statele Unite. Bernhard decide să se stabilească la New York, devenind foarte interesat de decoraţiuni interioare şi pictură. El este de asemenea cunoscut ca realizator a mai multor seturi de litere (fonturi). Bernhard a murit în 1972.

Lucian Bernhard este considerat unul dintre cei mai importanţi designeri grafici din secolul trecut. Deşi numele lui nu este foarte cunoscut, munca sa de pioneriat în domeniul designului publicitar influenţează până în ziua de astăzi acest domeniu. Logo-uri ca Bosch, Audi şi Pelikan păstrează încă designul lor original, conceput de Lucian Bernhard.

Cu stima,

Bogdan Nadastean

Compartiment Relatii Publice

Muzeul de Arta Timisoara

tel. 0256/491592

www.muzeuldeartatm.ro

Prezentarea Muzeului de Artă în evidenţa CIMEC

Details

Start:
20 May, 2010
End:
6 June, 2010
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul de Artă Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Timișoara
Piața Unirii Nr. 1
Timișoara, Timiș 300085 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.