Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Timișoara: Muzeul Național al Banatului vă așteaptă sâmbătă, 26 noiembrie, de la 11:00, la un nou concert – lecție. Devenite tradiție în practica Departamentului de Pedagogie Muzeală, concertele se adresează elevilor cu vârste între 5 și 10 ani.

26 noiembrie, 2022

Concert – lecție la Bastion
Muzeul Național al Banatului vă așteaptă sâmbătă, 26 noiembrie, de la 11:00, la un nou concert – lecție. Devenite tradiție în practica Departamentului de Pedagogie Muzeală, concertele se adresează elevilor cu vârste între 5 și 10 ani.
Muzica e omniprezentă în viața unui om – de la cea mai fragedă vârstă, când adoarme însoțit de note muzicale dulci și gingașe, până la o vârstă înaintată. Odată trecut printr-o complexitate de stiluri, ritmuri, contexte și experiențe muzicale, orice om va şti ce muzică îi place.
În acest sens, copiii vor intra, preț de o oră, într-o atmosferă de poveste, alături de Incanto Quartetto (Ovidiu Rusu – vioara l, Nada Petrov – vioara ll, Veaceslav Mânzat – viola, Marius Bernecker – violoncel).
Concertul – lecție de sâmbătă este despre piese din fime muzicale și desene animate. Va fi, deci, o lecție despre sunetul muzicii și despre viețile compozitorilor, pe înțelesul celor mici. Vor fi explicate și noțiuni muzicale legate de formațiuni camerale.
Coordonator: Corina Cranciova, muzeograf
Evenimentul face parte din proiectul „Istoria muzicii bănățene în context european” și este susținut de Consiliul Județean Timiș.
L.E: Locul desfășurării: sala de pedagogie muzeală a MNaB
Bastion Maria Theresia, etaj
Str. Martin Luther, nr. 4

Detalii

Dată:
26 noiembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/events/525404659241026/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare