Loading Events
 
 

Timișoara: Muzeul Național al Banatului vă invită în perioada 11-29 noiembrie 2021 la Expoziția de sculptură NAVE / aka Defense Shields a artistului Ilie Duță.

Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Casa de Cultura a Studenților din Timișoara și Consiliul Județean Timiș vă invită în perioada 11-29 noiembrie 2021 la Expoziția de sculptură NAVE / aka Defense Shields a artistului Ilie Duță.
Într-un registru vizual desprins din imaginarul science fiction, artistul Ilie Duță ne propune o călătorie utopică în spațiu, alături de navele sale transportoare, încărcate cu marfă prețioasă.
Lucrările reprezintă un mesaj de conștientizare a intervenției brutale a omului contemporan în echilibrul natural și vorbesc despre situația precară a albinelor și trecerea acestora pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție.
Căutarea unicității poate fi un defect profesional pentru artist – acest fapt călăuzindu-l în alegerea materialelor naturale contrastante ca fragilitate, dar totuși atât de asemănătoare ca pretențiozitate în prelucrare (marmura și fagurii de ceară).
Seria lucrărilor se înscrie în demersul mai larg al artistului preocupat de problemele de mediu, ecologie, încă de la debutul său. Practica sa artistică militează pentru o interacțiune responsabilă a omului cu natura, conștientizarea pericolului consumerismului și iminența unui dezastru ecologic.
Expoziția se va desfășura în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.

Details

Start:
11 November
End:
29 November
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *