Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timișoara: „O privire spre viitor – 100 de ani de la nașterea lui Pier Paolo Pasolini”, expoziție de fotografie, proiecții de film, 4 iunie

31 May - 31 July

Pier Paolo Pasolini este unul dintre cei mai de seamă intelectuali ai secolului XX, iar noi vă invităm la o expoziție multimedia cu adevărat specială.
„O privire spre viitor – 100 de ani de la nașterea lui Pier Paolo Pasolini” este o expoziție de fotografie ce va cuprinde și proiecții de film, precum și videoclipuri inedite din viața lui.
Vernisajul expoziției este sâmbătă, 4 iunie 2022, de la ora 18, în mansarda B1 a Bastionului Theresia. În cadrul evenimentului, de la ora 19.30, va avea loc și o proiecție de film, organizată în colaborare cu asociația „Ceau, Cinema” – „Lazzaro Felice”, în regia lui Alice Rohrwacher.
„Versatilitatea lui Pier Paolo Pasolini, pe de o parte, și schimbările sociale și economice prin care Timișoara a trecut în ultimele trei decenii, pe de altă parte, se întrepătrund într-un mod fascinant: Pasolini a fost scriitor, eseist, jurnalist, regizor, om politic angajat, un rafinat om de cultură, dar și un iubitor al fotbalului. Era incomod, genial, vizionar. Timișoara este orașul în care amprenta multiculturalității se respiră la fiecare pas, și în care diversitatea etnică, cea culturală și cea confesională au creat numeroase interferențe culturale. Timișoara, orașul românesc, în care comunitățile germană, maghiară, sârbă, italiană, evreiască, bulgară, cehă, slovacă, ucraineană, turcă, tătară au învățat unele de la altele obiceiurile, limbile în care comunicau, tradițiile”, a precizat Mirela Boncea, președintele Asociației „Dante Alighieri”.
Evenimentul este organizat Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, în parteneriat cu Asociația Comitato Dante Alighieri din Timișoara, Asociația Culturală Fucina Italica Francesco Griselini din Timișoara, Asociația Culturală Cinemazero din Pordenone (Friuli Venezia Giulia – Italia) și Fondazione Cineteca di Bologna (Emilia Romagna, Italia) și cu sprijinul Camerei de Comerţ Italiană pentru România.

Details

Start:
31 May
End:
31 July
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/posts/3157608364518175

Organizer

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.