Loading Events
 
 
Te așteptăm să descoperi Dacica 3D
Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș organizează vernisajul expoziției de realitate virtuală ”Dacica 3D”, vineri, 19 noiembrie, ora 12, în mansarda B1 a Bastionului Theresia. Expoziția este parte a programului ”VReau la muzeu” destinat valorificării patrimoniului cultural prin intermediul tehnologiilor moderne și derulat de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.
Programul ”VReau la muzeu” presupune colaborarea cu mai multe muzee din țară, iar elementul specific este dat de faptul că sunt expuse modelele 3D ale bunurilor culturale aparținând colecțiilor muzeelor participante. Prima expoziție din cadrul programului este consacrată unei teme de actualitate și încearcă să surprindă aspecte definitorii ale civilizației dacice. Realizate de specialiștii Muzeului Național al Banatului, modelele 3D ale artefactelor dacice sunt expuse într-o sală de expoziții, recreată printr-o aplicație de realitate virtuală, oferind o experiență imersivă și interactivă. Astfel, vizitatorul are posibilitatea să intre virtual în această sală unde poate interacționa cu piesele expuse, le poate apropia pentru a vedea anumite detalii decorative sau de realizare, întreaga vizită fiind însoțită de informații aferente tematicii expoziției.
Și pentru ca aventura călătoriilor virtuale în trecut să fie una de neuitat, doar în 19 noiembrie, cu ocazia vernisajului, vizitatorii pot trăi experiența unui tur virtual 3D al Castrului roman de la Porolissum sau pot face o pimbare cu trăsura prin centrul Zalăului de la începutul secolului XX.
Expoziția poate fi vizitată în perioada noiembrie-decembrie 2021. Prețul unui bilet este de 5 lei.
VReau la muzeu. Dacica3D este un proiect al Muzeului Național al Banatului și al Muzeului Județean de Istorie și Artă-Zalău și vă oferă șansa de a descoperi istoria locală altfel decât ați fost obișnuiți!
Vă reamintim că accesul la vernisaj se va face pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea anti-COVID19 sau trecerea prin boală, în limita a 50 de locuri. De asemenea, pe parcursul întregului eveniment este obligatorie purtarea măștii de protecție.
Vă așteptăm!

Details

Start:
19 November
End:
31 December
Event Category:

Organizers

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Venue

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *