Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timişoara: vernisajul expoziţiei “Portretul bărbătesc din Banat (sec. XIX)”

11 August, 2010 - 5 September, 2010

 

Muzeul de Arta Timisoara organizeaza, in data de 11 august a.c., la ora 12, vernisajul expozitiei “Portretul barbatesc din Banat (sec.XIX)”.

Cele peste 60 de panze prezentate pot fi admirate la Paltul Baroc din Piata Unirii, Timisoara pana in data de 5 septembrie 2010, zilnic intre orele 10-18 (lunea inchis).

În colecţia Muzeului de Artă Timişoara, portretul, unul dintre cele mai agreate genuri artistice, este generos reprezentat. De la punerile în pagină ale imaginilor neoclasice de la sfârşitul secolului XVIII şi lucrările elegant-atrăgătoare ale Biedermeierului din prima jumătate a celui următor până la impunătoarele portrete oficiale de aparat, toate stilurile artistice au fost reflectate în arta portretului din această regiune. Imaginile simbolice şi alegorice s-au aliniat portretelor realiste în funcţie de dorinţa comanditarilor proveniţi din diferite medii sociale. Împăraţi, regi, senatori, consilieri orăşeneşti, cetăţeni de vază şi artişti şi-au asigurat nemurirea prin aceste portrete lucrate în ulei pe panouri de lemn sau pe pânze de diferite dimensiuni, în imagini conturate în pastel pe pergament sau în relieful medaliilor.

Cu stima,

Bogdan Nadastean

Compartiment Relatii Publice

Muzeul de Arta Timisoara

Prezentarea Muzeului de Artă în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Start:
11 August, 2010
End:
5 September, 2010
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul de Artă Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Timișoara
Piața Unirii Nr. 1
Timișoara, Timiș 300085 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.