Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Toplița: expoziția foto-documentară „Sud-estul Transilvaniei în contextul Marii Uniri”

23 noiembrie, 2018 - 31 ianuarie, 2019

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită astăzi, 23 noiembrie, de la ora 13,00, la vernisajul expoziției foto-documentare „Sud-estul Transilvaniei în contextul Marii Uniri”. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Municipiului Toplița.
Expoziția, realizată în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, Centrul Ecleziastic de Documentare ,,Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, Muzeul Bisericii ,,Sf. Nicolae” – „Prima Școala Românească” din Brașov, Primăria Toplița, Centrul Cultural Toplița și Casa de Cultură Toplița conține documente și fotografii, precum şi componente informaţionale referitoare la Primul Război Mondial și situația zonei de sud-est a Transilvaniei în contextual deflagrației, intrarea României în război și Campania din 1916 în Transilvania, etapele desăvârșirii unității naționale, activităţile premergătoare actului istoric de la 1 Decembrie 1918, delegați, din zona județelor Harghita și Covasna de azi, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia etc.
Pentru mai multe informaţii puteţi apela la numerele de telefon 0266/317726; 0267/314139 sau vizitaţi site-ul muzeului: www.mncr.ro.
Vă așteptăm!

Details

Start:
23 noiembrie, 2018
End:
31 ianuarie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – Sfântu Gheorghe
View Organizer Website

Venue

Casa de Cultură a Municipiului Toplița
Str. Nicolae Bălcescu nr. 14
Toplița, Harghita Romania
+ Google Map