Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Trei zile de jazz în Peștera Ialomiței, Moroeni, județul Dâmbovița, 1 – 3 iulie 2022 | expoziția „Cabana Peștera din Padina Crucii, leagănul turismului românesc de munte”

1 July - 3 July

Pe durata celor trei zile de jazz în Peștera Ialomiței vă invităm să vizitați expoziția „Cabana Peștera din Padina Crucii, leagănul turismului românesc de munte”.
Expoziția de fotografie istorică reunește secvențe importante despre începuturile turismului montan în Munții Bucegi, cu o atenție specială pentru Cabana Peștera din Padina Crucii.
Imaginile istorice au fost realizate la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătatea a secolului XX de către fotografi celebri: Carl Muschalek, Oscar Adler, Carol Lehmann.
Curatorul expoziției este istoricul Nicolae Pepene, autorul conceptului viitorului muzeu dedicat istoriei sportului și turismului montan de la Olimpia (Brașov).
Expoziția este prezentată în premieră publicului larg, astfel că aveți toate motivele să o vizitați în pauzele dintre concerte.
The Jazz Cave Festival vă invită pentru al doilea an consecutiv în Peștera Ialomiței din Bucegi în perioada 1 – 3 iulie 2022.
Ne întoarcem în peșteră pentru a restaura legătura organică dintre om și sunet, om și elemente ale naturii, artiști și public.
Aici, armonia naturii intră în consonanță cu ritmurile eliberatoare de jazz, iar sunetul se propagă prin cristalele peșterii, oferind o acustică celestă.
Nume apreciate în plan internațional, cât și pe scenele din România, vor concerta în principala încăpere a Peșterii, un spațiu sacru al civilizațiilor antice și sursă a legendelor românești.

Details

Start:
1 July
End:
3 July
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/360251222733555/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Județean de Istorie Brașov
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.