Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tulcea: Conferinţă internaţională 11-12 aprilie

11 April, 2008 - 12 April, 2008

Conferinţa internaţională „Patrimoniul muzeal de la Dunărea de Jos şi spaţiul carpatic în context european

Integrarea României în Uniunea Europeană, a deschis noi perspective de dezvoltare instituţiilor muzeale. Având în vedere complexa problematică a patrimoniului cultural muzeal, Institutul de Cercetări Eco – Muzeale din Tulcea are deosebita onoare sa găzduiască si sa organizeze, alături de alte cinci instituţii muzeale de prestigiu naţional, Conferinţa internaţională Patrimoniul muzeal de la Dunărea de Jos şi spaţiul carpatic în context european. Organizata sub patronajul ICOM România, conferinţa ale cărei lucrări vor avea loc in zilele de 11 si 12 aprilie, va reuni aproximativ 35 de specialişti din România, Bulgaria si Ungaria si va aborda doua teme principale de discuţie: Dezvoltarea durabilă – creşterea capacităţii de adaptare a structurilor muzeale la cerinţele şi necesităţile comunităţilor si Conservarea integrată a patrimoniului cultural. Scopul acestui demers este acela de a identifica cele mai eficiente mecanisme comune de acţiune în domeniul protejării, promovării şi valorificării patrimoniului cultural muzeal.

 

Lucrările Conferinţei Internaţionale vor avea loc vineri, 11 aprilie 2008, in incinta Muzeului de Istorie si Arheologie Tulcea, începând cu orele 8.30.

 

In deschiderea acestei manifestări ştiinţifice internaţionale va fi vernisata expoziţia de arheologie Cultura Cucuteni de la săpătura pana la expunere. Expoziţia prezintă publicului un istoric al cercetării civilizaţiei preistorice Cucuteni, considerata una dintre cele mai impresionante expresii de cultură din Europa, în perioada epocii neo-eneolitice – între 3700-2600 î.Hr.

 

Vernisajul expoziţiei va fi urmat de doua importante evenimente editoriale: lansarea a doua volume de o valoare ştiinţifica deosebita: „Dobrogea si Delta Dunarii – Conservarea florei si a habitatelor” si „Inventarierea siturilor arheologice din judeţul Tulcea. Studiu de caz – Mormintele tumulare”.

Pentru informaţii suplimentare va puteţi adresa Serviciului de Relaţii Publice, Management Cultural si Documentare din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea / 0340 105 653/ icemtulcea@yahoo.com

INSTITUTUL DE CERCETĂRI ECO-MUZEALE TULCEA

Director

Dr. FLORIN GEORGE TOPOLEANU

Details

Start:
11 April, 2008
End:
12 April, 2008
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Muzeul Dunării de Jos
View Organizer Website

Venue

Muzeul Dunării de Jos – Călărași
Str. Progresului nr. 4
Călărași, Călărași 910079 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.