- This event has passed.
Tulcea: deschiderea Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean alcătuit din Muzeul de Artă și Casa Avramide
2 octombrie, 2012
Începând de marți, 2 octombrie 2012, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea a deschis pentru vizitare Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean alcătuit din Muzeul de Artă și Casa Avramide.
Ambele clădiri de patrimoniu (sediul Muzeului de Artă și Casa Avramide) au fost reabilitate cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea în cadrul proiectului RESTAURAREA ȘI REABILITAREA A DOUĂ CLĂDIRI DE PATRIMONIU DIN MUNICIPIUL TULCEA INCLUSE ÎN CIRCUITELE TURISTICE REGIONALE finanțat din Fondurile Structurale de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2013.
Parte componentă a COMPLEXULUI MUZEAL DE PATRIMONIU CULTURAL NORD-DOBROGEAN din cadrul ICEM TULCEA, Muzeul de Artă (Conacul Pașei), clădire monument istoric construită în perioada 1862-1865, valorifică în cadrul noii expoziții de bază, intitulată sugestiv ARTE ȘI INFLUENȚE ÎN DOBROGEA, bogatul tezaur artistic de pictură, sculptură, icoane (sec. XVIII-XIX) și artă decorativă (sec. XVIII-XIX).
Casa Avramide a fost construită la finele secolului al XIX-lea de Alexe Avramide, un prosper intreprinzător local, proprietar de mori, ateliere, spaţii comerciale, a unei fabrici de cherestea, precum şi a unor întinse terenuri agricole. Într-o viziune expozițională modernă, Casa Avramide oferă publicului vizitator elemente legate de istoria modernă a orașului Tulcea și povestea familiei Avramide, punând în valoare obiecte de patrimoniu din colecțiile ICEM.
Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, 0240 513231, relatiipublice@icemtl.ro.
PRET PROMOTIONAL: 10 LEI / ADULT ȘI 5 LEI / ELEV – PENTRU VIZITAREA MUZEULUI DE ARTA SI A CASEI AVRAMIDE (BILET UNIC);
Compartimentul Relaţii Publice
Tel./ fax: 0240 513231; relatiipublice@icemtl.ro
www.icemtl.ro, www.cjtulcea.ro , www.arhetur.ro, www.etnodobrogea.ro , www.noviodunum.ro, www.muzee.org
DRUMUL SPRE CUNOAŞTERE TRECE SI PE LA NOI !
1950 – 2012: 61 de ani de muzeografie la Tulcea