Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tulcea: expoziţia temporară „UN VICIU ISTORIC”

10 April, 2009

În data de 10 aprilie 2009, ora 12, Muzeul de Istorie şi Arheologie din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea a vernisat expoziţia temporară „UN VICIU ISTORIC”.

Pentru prima dată în România, specialiştii Muzeului de Istorie şi Arheologie Tulcea, au strâns laolaltă pipe, ustensile pentru fumat, imagini despre această secvenţă de viaţă, pe care, vrând-nevrând trebuie să o recunoaştem ca o realitate.

Fumatul cu pipă, o practică departe de a fi străină contemporanilor, se înfăţişează sub forme multiple, specifice fiecărei regiuni istorice, unde influenţele şi contactele externe determina rafinamente şi atitudini specifice unui astfel de viciu.

Confecţionate din diverse materiale precum lut, lemn, spumă de mare, porţelan, metal, considerate adevărate opere de artă, datorită formelor sau tipului de decor aplicat, pipele expuse în cadrul expoziţiei transmit un obicei, un viciu, întâlnit din Evul mediu până în prezent.

Parteneri în organizarea expoziţiei sunt: Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul de Istorie Natională si Arheologie Constanta, Muzeul Judetean de Istorie Brasov, Muzeul Judetean Mures, Muzeul National Secuiesc Sf. Gheorghe, Muzeul Judetean Ialomita, Muzeul Judetean Satu Mare, Muzeul Brăilei, Muzeul de Istorie Galati, Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia, Muzeul National de Istorie a României.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Relaţii Publice, Educaţie şi Management Cultural din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale (tel/fax. 0340 10.56.53) sau direct la sediul Muzeului de Istorie si Arheologie (tel. 0240/51.62.04).

INSTITUTUL DE CERCETĂRI ECO-MUZEALE TULCEA

Director

Dr. FLORIN GEORGE TOPOLEANU

Details

Date:
10 April, 2009
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Phone:
0240 513231
Email:
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie și Arheologie – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” – Tulcea
Parcul Monumentul Independenței
Tulcea, Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.