Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tulcea: Expoziția-Concurs: Bienala Internațională de Gravură Contemporană ”Danubius” ediția a III-a, Tulcea, aprilie-iunie 2018

1 aprilie, 2018 @ 08:00 - 15 iunie, 2018 @ 17:00 EEST

Ediția 2018 a acestui eveniment intrat deja în tradiție, este dedicată CENTENARULUI MARII UNIRI 1918 – 2018.

Organizatorii acestui eveniment deosebit sunt : Consiliul Judeţean Tulcea, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea prin Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean (Muzeul de Artă și Casa Avramide).
Parteneri: Primăria Municipiului Tulcea și Uniunea Artiștilor Plastici din România

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Condiții de participare

  • Pot participa toți artiștii care sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România sau ale Uniunilor de Artişti Plastici din străinătate precum și absolvenții și studenții academiilor de artă din țară şi străinătate.
  • Fiecare artist poate participa cu o singură lucrare. cu dimensiunile încadrându-se între 30×30 cm minim și 120×120 cm- maxim.
  • Se admit lucrări realizate în ultimii doi ani.
  • Lucrările realizate în tehnici digitale ca printuri 2D sau 3D, fotografii, nu sunt admise.

Preselecția lucrărilor
– În perioada 19 februarie – 30 martie se primesc pe adresa de e-mail arta@icemtl.ro imaginea lucrării în format JPG (300 DPI), datele tehnice (numele și prenumele autorului, titlul lucrării, tehnica abordată, dimensiunea, anul execuției) însoțite de formularul de înscriere care se poate descărca aici: Formular Inscriere Bienala Danubius
– Artiștii selectați pentru etapa finală vor fi anunțați prin e-mail până în data de 6 aprilie 2018. Comisia de jurizare va fi formată din artiști plastici/critici de artă și va fi comunicată ulterior.


Predarea lucrărilor

– Lucrările selectate se predau până pe data de 20 aprilie 2018 inclusiv (data poștei) pe adresa: Muzeul de Artă, Str. Grigore Antipa, Nr. 2, Cod Poștal: 820009, Tulcea, România.
– Artiștii care doresc să-și trimită lucrările prin firme de curierat trebuie să-și ambaleze corespunzător lucrările pentru a nu fi deteriorate la transport și pentru a putea fi reambalate și returnate la sfârșitul expoziției.
– Organizatorii nu-și asumă responsabilitatea pentru deteriorarea lucrărilor trimise dacă aceste daune sunt constatate la primire.

-.Costul trimiterii și returnării lucrărilor va fi suportat de către fiecare participant.
Lucrările trebuie să fie înrămate şi prevăzute cu agăţători.

Deschiderea Bienalei este prevăzută a avea loc vineri, 27 aprilie 2018, ora 16:00, la Muzeul de Artă Tulcea, str. Grigore Antipa, nr. 2.

Premierea:
Vor fi acordate premii: I, II, III şi menţiuni: Mențiune I, Mențiune II, Mențiune III
Premierea va fi realizată la finisajul expoziției, eveniment planificat pentru data de 15 iunie 2018

Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi fotografii ale lucrărilor expuse în scopul promovării expoziției prin materiale publicitare şi în scop educațional.

Lucrările premiate vor intra în patrimoniul Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean (Muzeul de Artă și Casa Avramide).

Participanții au obligația să nu-și retragă lucrările din expunere pe perioada desfășurării evenimentului (27 aprilie – 15 iunie 2018).Va fi editată o broșură a evenimentului și fiecare participant va primi câte un exemplar.

Contact: Alice Georgiana Fănaru, tel. 0742971547, arta@icemtl.ro

Detalii

Începe:
1 aprilie, 2018 @ 08:00 EEST
Se termină:
15 iunie, 2018 @ 17:00 EEST
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Telefon
0240 513231
Email
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
Str. Progresului nr. 32
Tulcea, Tulcea 820009 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare