Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tulcea: expoziția „Vase pentru foc”, Casa Avramide, iunie 2022 – mai 2023

1 iunie, 2022 - 31 mai, 2023

În perioada iunie 2022 – mai 2023, in spațiul expoziției permanente a Casei Avramide, va fi găzduită si expoziția temporară „Vase pentru foc’.
Expoziția, parte a ciclului „Arta din depozit”, este realizată de către Daniela lacoblev-Barău (cercetător științific) și Raluca Mocăniță (conservator) și cuprinde obiecte din patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea, respectiv din colecția de Artă Decorativă Orientală.
„Cea mai mare parte a pieselor ce compun colecția o reprezintă bunuri ce vizează amenajarea de interior a locuințelor din Țara Românească, de la sfârșitul secolului al XVIIl-lea și până la începutul secolului al XX-lea. O a doua categorie, consistentă ca pondere, constă în veșminte și accesorii. Aproximativ jumătate dintre bunuri sunt vase din metal, cu destinație religioasă dar, mai ales, laică, din metale comune.
Acestea datează de la sfârșitul secolului al Xlll-lea și până la începutul secolului al XX-lea și provin din Asia de Sud-Vest și Europa de Sud-Est. Vasele sunt confecționate din alamă, tombac, cupru, staniu, oțel, nichel, bronz și diferite aliaje, în combinație cu os, mărgele și lemn. Ornamentele lor au fost obținute prin diferite tehnici, precum: ciocănirea, perforarea, tehnica Niello, tehnica Repoussé sau tehnica Chasing.” (Daniela lacoblev-Barău)
lată, mai jos, o parte din obiectele ce vor face parte din expoziția „Vase pentru foc”.

Detalii

Începe:
1 iunie, 2022
Se termină:
31 mai, 2023
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/EvenimenteArtaAvramide/posts/3130355673849525

Organizator

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Telefon
0240 513231
Email
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa Avramide – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
str. Progresului, nr. 32
Tulcea, Tulcea Romania
+ Hartă Google
Telefon
0240513231