Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tulcea: Lucrarea Lunii OCTOMBRIE la Muzeul de Artă „Natură statică”, artist Alexandru Ciucurencu

6 decembrie @ 10:13 EET

lucrarea-lunii-octombrie-2016-300x162

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea vă invită să vizionați

Lucrarea Lunii OCTOMBRIE la Muzeul de Artă

 

Pe parcursul lunii OCTOMBRIE, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa nr.2, publicul poate viziona lucrarea artistului Alexandru Ciucurencu (1903-1977), „Natură statică”, aparținând colecției de pictură modernă și contemporană.

 

 

”artistul atins de un har înalt n-are nevoie de armoarii profane, e nobil printr-o elecţie fără apel, hotărîtă în ceruri imune la zădărnicia prejudecăţilor. I se întîmplă să arate umil, în bluză de rapin sau într-un şorţ de meseriaş trudit, cum se lăsa surprins, fără de jenă, Alexandru Ciucurencu. Nu se prefăcea deloc, atunci cînd gemea dureros, aproape scîncind, „Măi, băiete, pictura e grea!”.”

(Dan Hăulică – http://www.romlit.ro/puterea_de_creaie_a_unui_popor_iii_ciucurencu_fosforescen_i_imponderabil )

 

”Prin ceea ce făcea, Ciucurencu aducea un omagiu culorii. El chiar spune „culoarea mai are, încă, multe taine”. Aceasta arată tipul de om care a învățat și care își dă seama cât mai are de adăugat la ceea ce a dobândit. Ciucurencu era un om care se lupta, în sensul cel mai bun, cu culoarea.”

 

(Cristian Dițoiu – http://www.evz.ro/confesiunile-pic-torului-cristian-ditoiu-emotia-intalnirii-cu-alexandru-ciucurencu.html )

Despre Alexandru Ciucurencu: https://artistiromani.wordpress.com/2008/08/08/alexandru-ciucurencu-1903-1978/ , http://artindex.ro/2012/05/16/ciucurencu-alexandru/Cătălina Popa – Responsabil Relații Publice

relatiipublice@icemtl.ro

Detalii

Dată:
6 decembrie, 2023
Oră:
10:13 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: