Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tulcea: SoNoRo Conac la Casa Avramide

19 aprilie @ 15:14 EET

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea vă invită la

SoNoRo Conac la Casa Avramide

Duminică 15 iunie 2014, ora 19.00, la Casa Avramide din str. Progresului nr.32, iubitorii de muzică de cameră vor putea asculta piese de Mozart, Enescu, Dvorák și Halvorsen susținut de Alexandra Bobeico – vioară, Răzvan Popovici – violă și Christian Naș – violă, în al treilea concert din seria SoNoRo Conac.

După conacul Hagianoff din Manasia și vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea este a treia clădire de patrimoniu în care se va desfășura un concert de muzică de cameră în cadrul proiectului SoNoRo Conac, care readuce, în 2014, muzica de cameră în clădirile de patrimoniu restaurate din mai multe regiuni ale țării.

 

Alexandra Bobeico este o foarte tânără și talentată muziciană născută în 1996 la București într-o familie de muzicieni, a studiat cu nume sonore ale Colegiului Național de Muzică George Enescu, se pregătește în continuare și… nu degeaba. O primă mare recunoaștere este Premiul I obținut la Concursul Internațional Radio pentru tineri muzicieni Concertino Praga.

Christian Naș s-a născut la Cluj şi a terminat studiile la Conservatorul din Cluj. La propunerea dirijorului Nikolaus Harnoncourt, Christian a primit o bursă pentru a-şi continua studiile la Conservatorul din Graz, în Austria. În anul 1997 a devenit prim violist al Orchestrei Simfonice din Graz. Din anul 1999, Christian Naş este membru al Orchestrei Radio din Stuttgart, Germania. Ca muzician de cameră, el este invitat regulat la festivaluri din Germania, Austria, Japonia și România, printre care se numără Chiemgauer Musikfrühling, Kulturwald, Boswil Sommer sau SoNoRo.

Răzvan Popovici s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. În calitate de solist a cântat pe scenele Teatrului Champs-Elysées din Paris, Filarmonicii din Köln, la Festspielhaus din Baden-Baden, dar și la Musashino Hall din Tokio, Konzerthaus și Musikverein din Vienna și la Carnegie Hall in New York.

Ca interpret de muzică de cameră, a colaborat cu Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman, Alexander Lonquich, Rainer Kussmaul, Radovan Vlatkovic, Daishin Kashimoto și Gilles Apap la festivaluri precum cel din Lucerna, Wiener Festwochen, Schwetzinger Festspie len, Festivalul Harrogate, Ferrarra Musica, Boswil Sommer, Festivalul de Muzică de Cameră din Oxford, Elverum Festspiele sau Festivalul Internațional de Muzică din Kobe, dar a putut fi urmărit și pe scene celebre precum South Bank și Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim sau Prinzregententheater din München.

Dacă vreți să vă simțiți precum cei privilegiați de soartă, mergeți Duminică la Casa Avramide!

 

Accesul este permis numai pe baza de invitație. Pentru rezervări vă rugăm contactaţi: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470

Details

Date:
19 aprilie, 2024
Time:
15:14 EET
Event Category:
Event Tags:
,