Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tulcea: Ziua Porților deschise la Cetatea Ibida

28 August, 2012

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, în parteneriat cu Asociația Ibida, Institutul de Arheologie Iași, Universitatea ”Al. I Cuza” Iași, Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer” București, Primăria Slava Cercheză, Liceul de Artă ”George Georgescu” Tulcea, Asociația ”Sfântul Stelian” București și Colegiul ”Roman Vodă” din Roman organizează, în data de 28 august 2012, la Baza arheologică Ibida-Slava Rusă, evenimentul Ziua Porților deschise la Cetatea Ibida.

Programul manifestării cuprinde vizite ghidate pe sit și în depozite, vizitarea microexpoziției cu piese arheologice descoperite în timpul campaniei din 2012 și a expoziției de pictură ”Patrimoniu cultural – mai aproape de noi!”.

Acest eveniment vine să încununeze activitățile de cercetare arheologică și educație pentru patrimoniu pe care colectivul de arheologi le desfășoară pe situl Ibida și în legătură cu patrimoniul cultural al microzonei Slava Rusă-Babadag-Enisala-Jurilovca:

Școala de Arheologie (9 iulie-18 august) – destinată studenților, masteranzilor și doctoranzilor în domeniul istorie și științe conexe, dar și voluntarilor, cu program de lecții teoretice și practice, vizite documentare;

Tabăra de Arheologie (22 – 29 august), ediția a IV-a, la care participă și în acest an elevi de la Colegiul Național ”Roman Vodă” , Colegiul Național ”Calistrat Hogea” Roman, Școala nr. 2 din Roman, coordonați de prof. dr. Ovidiu Albert;

Tabăra de Creație Plastică (21-27 august 2012), ediția a II-a, la care participă elevi de la Liceul de Artă ”George Georgescu” Tulcea – coordonați de prof. Adrian Pal și de la Asociația ”Sfântul Stelian” București – coordonați de prof. Adrian Pal jr. Lucrările realizate cu acest prilej se vor regăsi în expoziția organizată cu prilejul Zilei Porților deschise la cetatea Ibida.

Au sprijinit financiar aceste activități d-l Giani Alexandrescu (Iași), Asociația Ibida (Tulcea), dl. Hristu Caraman (Tulcea).

Toți cei care își pot permite să-și ofere, marți, 28 august 2012, o ”oră de istorie și patrimoniu cultural” sunt așteptați la Baza arheologică din Slava Rusă, începând cu ora 11,00.

Dr. Mihaela Iacob,

Responsabil științific șantier arheologic Ibida-Slava Rusă
Institutul de Cercetari Eco-Muzeale
Str. 14 Noiembrie Nr. 1 bis
Tulcea 820009
tel/fax: 0040-240-513231

Details

Date:
28 August, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Phone:
0240 513231
Email:
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
View Organizer Website

Venue

Șantierul arheologic (L)Ibida – Slava Rusă
Slava Rusă, Tulcea Romania + Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.