Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Turda și Marea Unire

29 noiembrie, 2018 - 15 aprilie, 2019

2018. Anul Centenarului Marii Uniri. Anul în care întreaga suflare românească sărbătorește împlinirea unui secol de la cele trei momente istorice ale desăvârșirii noastre naționale: Unirea Basarabiei, a Bucovinei și a Transilvaniei cu România.

Alături de proiectele culturale și expoziționale dedicate Centenarului Marii Uniri derulate în mai multe etape, Muzeul de Istorie Turda, în colaborare cu alte instituții din localitate și din țară, propune publicului său expoziția temporară Turda și Marea Unire, care va fi vernisată joi, 29 noiembrie, ora 17.00 la Muzeul de Istorie Turda, str. B.P. Hașdeu, nr. 2.
Structurată tematic, expoziția prezintă documente, fotografii și informații istorice cu privire la evenimentele desfășurate în anul 1918 pe plan internațional, național și local.
Bunurile culturale expuse în cadrul expoziției fac parte din patrimoniul Muzeului Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” din Turda și din colecția Muzeului de Istorie Turda. În premieră vor putea fi admirate uniforme și distincții militare, arme albe și de foc folosite în Primul Război Mondial.

Details

Start:
29 noiembrie, 2018
End:
15 aprilie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul de Istorie Turda
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie Turda
Str. B. P. Haşdeu nr. 2
Turda, Cluj 401154 Romania
+ Google Map
View Venue Website