Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu Mureș vă invită în luna august, la Cinema ARTA, în fiecare seară de joi, de la ora 21:00, la patru proiecții de film speciale

2 august, 2022 - 31 august, 2022

Programul Joia Muzeală împlinește un an de existență

Cu această ocazie, Muzeul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu Mureș vă invită în luna august, la Cinema ARTA, în fiecare seară de joi, de la ora 21:00, la patru proiecții de film speciale.

 

  • Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată @ Joia muzeală #21, 4 august 2022, ora 21.00. Distribuit de Filmtett Distribution*

 

  • Alcarràs @ Joia muzeală #22, 11 august 2022, ora 21.00 Distribuit de Bad Unicorn*

 

  • Pentru mine tu ești Ceaușescu @ Joia muzeală #23, 18 august 2022, ora 21.00. Distribuit de Bad Unicorn*

 

  • Valan – Valea îngerilor @ Joia muzeală #24, 25 august 2022, ora 21:00. Distribuit de Filmtett Distribution**

 

*AP-12: Acordul părinților pentru copii sub 12 ani

**N-15: Nerecomandat copiilor sub 15 ani

Prețul biletului este 12 lei/proiecție. Cu biletul cumpărat la film poți vizita expozițiile Palatului Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară, în programul normal de vizitare.

 

Detalii și program de vizitare:

http://muzeulmures.ro/muzeul-de-etnografie-si-arta-populara/

 

***

Joi, 4 august 2022 @ Cinema ARTA

 

21:00 Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată (Titlu original: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre)

Regie: Lili Horváth, 2020

HUN // dramă, romantic, dragoste // AP-12 // 95’

Film în limba maghiară cu subtitrare în limba română.

 

Cel de-al doilea lungmetraj al regizoarei Lili Horvát a fost și propunerea Ungariei la Oscar 2021 și spune povestea Martei, un neurochirurg de succes care se îndrăgosteşte şi-şi lasă promiţătoarea carieră din America pentru a se întoarce la Budapesta ca să-i fie alături celui iubit. Doar că acesta pretinde că nici măcar nu o cunoaşte.

 

Lili Horvát a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună regizoare cu filmul „Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată” la Dublin și cu premiul Gold Hugo la categoria New Directors Competition la Chicago International Film Festival.

 

Sinopsis

Márta, neurochirurg de 40 de ani se îndrăgostește. Își lasă cariera sa de succes din Statele Unite în urmă și se întoarce la Budapesta în speranța unei vieți noi cu bărbatul iubit. Dar degeaba îl așteaptă bărbatul la Podul Libertății pe partea dinspre Pesta, el nu vine la întâlnire. Márta încearcă disperată să-l găsească, dar când îl găsește, iubirea vieții ei zice că nu a văzut-o niciodată.

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Y-_BJ7qxba0

 

***

Joi, 11 august 2022 @ Cinema ARTA

 

21:00 ALCARRÀS

Regie: Carla Simón, 2022

Spania, Italia // dramă // AP-12 // 112’

 

Premii: Ursul de Aur la Berlinale 2022

 

Sinopsis:

Inspirat din viața familiei regizoarei și realizat numai cu actori neprofesioniști cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani, filmul spune povestea familiei Solé, o familie numeroasă de fermieri dintr-un mic sat din regiunea Catalonia, Alcarràs.

Anul surprins în film poate fi ultimul în care cele 3 generații își petrec timpul împreună, culegând piersici din livada familiei. Noile planuri pentru teren, care includ tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, provoacă o ruptură în această familie mare, unită, tulburată de un viitor incert.

 

Trailer: https://youtu.be/YbXHgx_Vjkc

 

 

***

Joi, 18 august 2022 @ Cinema ARTA

21:00 Pentru mine tu ești Ceaușescu

Regie: Sebastian Mihăilescu, 2021

ROU // documentar // AP-12 // 100’

 

Premii: Cel mai bun documentar, Transilvania IFF 2022; Best Central and East European Documentary Film, Best Cinematography, Ji.hlava, 2021; New Talent Award, DocLisboa, 2021

 

Sinopsis:

La limita dintre ficțiune și documentar, „Pentru mine tu ești Ceaușescu” aduce în fața camerei tineri între 15 și 22 de ani, provenind din medii diferite, care participă la audiții pentru rolul lui Nicolae Ceaușescu în tinerețe, la mijlocul anilor 1930, încercând să găsească motivația din spatele acțiunilor sale.

 

Adolescenții transformă în ficțiune o serie de documente oficiale și se raportează la tânărul comunist ca la un personaj de ficțiune, fără idei preconcepute, însușindu-și caracteristicile sale în funcție de pasiunile lor, prin prisma clișeelor din cinematografia comercială.

 

Un portret al noii generații și o imagine a moștenirii trecutului, acum când rețelele de socializare au la bază aceeași dorință de preamărire specifică anilor ‘30.

 

Trailer: https://youtu.be/8Er2xhW_A2E

 

***

 

Joi, 25 august 2022 @ Cinema ARTA

 

21:00 Valan – Valea îngerilor (Titlu original: Valan – Az angyalok völgye)

Regie: Béla Bagota, 2019

HUN // thriller, dramă // N-15 // 98’

Film în limba maghiară cu subtitrare în limba română.

 

Sinopsis:

Péter (Csaba Krisztik) este polițist și e pe urmele unor traficanți de fete din Brașov, el fiind devotat cauzei de a găsi cât mai multe fete dispărute. În fiecare fată salvată o vede pe sora sa, Juli, care a dispărut din Valan, orașul lor natal, în urmă cu 22 de ani, în timpul evenimentelor haotice ale revoluției româneşti. Atunci când primește un telefon, Péter e nevoit să se întoarcă în Valan, un oraș minier, pentru a verifica dacă cadavrul descoperit în munți îi aparține surorii sale. Labirintul anchetei îl poartă în trecut şi va trebui să nu se lase copleşit în confruntarea nu numai cu crimele teribile din oraș, ci și cu proprii săi demoni. Filmul a participat la Warsaw Film Festival 2019, unde a avut premiera mondială.

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=E8F35d9blzM

 

***

 

Petrece-ți timpul liber alături de Muzeul Județean Mureș și bucură-te de serile de vacanță cu patru experiențe cinematografice speciale!

 

Am anexat comunicatul de presă în format editabil și afișele filmelor.

 

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați!

 

Cu mulțumiri alese,

Liliana LIRCA

Comunicare și Relații Publice

 

MUZEUL JUDEȚEAN MUREȘ

Str. Mărăști, 8A, Tg Mureș, Mureș

Website: www.muzeulmures.ro

Facebook: muzeul.mures.maros.muzeum

Instagram: @mures_county_museum

TikTok: @mures county museum

 

Tel. 0749 912 992

E-mail: pr@muzeulmures.ro / lircaliliana@gmail.com

Details

Start:
2 august, 2022
End:
31 august, 2022
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
View Organizer Website