Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vacanţe pentru elevi, părinţi şi profesori la Sibiu

9 December, 2009

Complexul National Muzeal ASTRA a conceput o oferta turistica de week-end adresata elevilor, studentilor si profesorilor din toata tara. Elevii pot veni insotiti de parinti sau de un mebru al familiei. Oferta este deosebit de avantajoasa ca pret si include o serie de activitati de agrement, dar si educationale, care pot fi adaptate in functie de dorintele fiecarui grup in parte. Pe langa facilitatile mentionate in documentul atasat, Muzeul ASTRA le ofera profesorilor insotitori gratuitate la cazare si la biletele de intrare in toate unitatile sale (se ia in calcul un profesor insotitor pentru un grup de 25 de elevi).

Week-end de vis în Dumbrava Sibiului

Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” din Sibiu are plăcerea de a vă invita, în perioada ianuarie-martie 2009, să petreceţi un sejur de vis în atmosfera de iarnă a satului tradiţional românesc din Dumbrava Sibiului. Aveţi ocazia de a vă familiariza cu obiceiurile şi tradiţiile româneşti specifice acestei perioade şi de a vizita monumentele de arhitectură şi de tehnică populară din Muzeul în aer liber. Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ”ASTRA”, cunoscut de publicul larg cu denumirea simplă de ”Muzeul satului” este cel mai mare muzeu în aer liber din estul Europei şi se întinde pe o suprafaţă de 90 ha, oferindu-vă posibilitatea de a vă plimba pe aleile sale înconjurate de un peisaj mirific de iarnă. Muzeul dispune de un peisaj diversificat, care include pădure de stejari, de conifere, de fag, livezi de meri, plantaţii de viţă-de-vie, la care se adaugă livezile specifice fiecărei gospodării în parte, precum şi un lac ce recreează, în zona morilor de vânt, peisajul specific zonei de Deltă.
Activităţi care se pot desfăşura în cadrul Muzeului din Dumbrava Sibiului:
•    Activităţi de joacă şi instruire în zona Etno-Tehno Parc (Muzeul Copiilor)
•    Parcurgerea diverselor itinerarii tematice:
1.    Monumentele religioase (Biserica din Bezded, Biserica din Dretea, Troiţele din Răşinari şi Buneşti) – monumente istorice de excepţie
2.    Morile (de vânt şi de apă) – monumente reprezentative ale culturii româneşti şi europene
3.    Satul olarilor
•    Plimbare cu trăsura
•    Plimbare cu sania
•    Joc de popice
•    Jocuri de orientare în pădure
•    Momente didactice: prezentarea funcţionării morilor hidraulice pe baza machetelor de la Etno-Tehno Parc, recunoaşterea arborilor, metode de reconstrucţie şi restaurare a monumentelor istorice, elemente de istorie a tehnicii populare, elemente de arhitectură vernaculară, ateliere de meşteşuguri tradiţionale, dansuri populare etc.
•    Cinematecă
Activităţi în afara Muzeului în aer liber:
•    Vizite la celelalte unităţi ale Complexului Naţional Muzeal ”ASTRA” din centrul Sibiului:
1.    Muzeul de Etnografie Universală ”Franz Binder”
2.    Muzeul de Etnografie săsească ”Emil Sigerus”
3.    Muzeul Civilizaţiei Transilvane ”ASTRA”
•    Vizite la expoziţiile temporare ale muzeului
•    Vizitarea centrului istoric a Sibiului
•    Vizitarea Grădinii Zoologice (în imediata vecinătate a Muzeului în aer liber)
•    Vizitarea Parcului de Agrement din zona Dumbravei.

Costul unui sejur oferit de Complexul Naţional Muzeal ”ASTRA” la Sibiu, este de 30 lei/1 noapte/elev sau 40 lei/2 nopţi/elev. Acest preţ include cazare la vila Diana  (aflată în incinta Muzeului în aer liber) din Dumbrava Sibiului, accesul în toate unităţile muzeului, participarea la activităţile expuse mai sus. Activităţile didactice şi de agrement pot fi completate cu altele, în funcţie de dorinţele vizitatorilor. Vă punem la dispoziţie un Centru de Informare Turistică modern, care vă poate oferi gratuit informaţii despre posibilităţile de agrement din judeţul Sibiu.
Sejurul poate fi extins pe mai multe zile, în funcţie de timpul de care dispuneţi. În acest caz preţul se recalculează.
În incinta Muzeului în aer liber vă stau la dispoziţie două restaurante unde puteţi lua masa după un mediu tradiţional românesc. De asemenea, pensiunea Vila Diana vă oferă – fără costuri suplimentare – posibilitatea de a prepara micul dejun sau alte gustări în cadrul bucătăriei proprii. Pensiunea dispune şi de o sală de mese.
Preţurile propuse nu includ cheltuielile de transport – a căror responsabilitate o va avea instituţia dumneavoastră – şi nici intrarea la instituţii care nu aparţin Complexului Naţional Muzeal ”ASTRA”.
Pentru informaţii suplimentare vă rog să ne contactaţi: la numarul de telefon 0269 218 040 sau 0721 496 673 sau prin email la una din adresele următoare: ovidiubaron # gmail.com,  emanuela.campean # muzeulastra.ro. Informaţii suplimentare puteţi găsi pe situl nostru : www.muzeulastra.ro sau pe blogul Jurnal Virtual http://mjurnal.blogspot.com.

Ovidiu Baron
Sef Serviciu Marketing-PR
Complexul National Muzeal “Astra”
Sibiu, Piata Mica Nr. 11
Tel. 0721 496 673
http://www.muzeulastra.ro
http://www.muzeulinaerliber.ro
http://mjurnal.blogspot.com
http://www.unspe.com

Details

Date:
9 December, 2009
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Sibiu
Sibiu, Sibiu Romania + Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.