Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vălenii de Munte: expoziţia itinerantă „200 DE ANI DE INGINERIE ROMÂNEASCĂ” la Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”

17 September, 2021 - 24 September, 2021

Cu prilejul Zilei Europene a Patrimoniului, vă invităm vineri, 17 septembrie 2021, ora 11.00 la sediul Muzeului Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, str. George Enescu nr. 1-3, să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare itinerante „200 DE ANI DE INGINERIE ROMÂNEASCĂ”, realizată de Muzeul Universității Politehnica din București în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie și Arheologie Prahova.
Prin această expoziție itinerantă, ce reprezintă un pionierat în istoria muzeelor universitare, specialiștii Muzeului Universității Politehnica din București doresc să prezinte vizitatorilor personalități marcante din istoria U.P.B., o succintă istorie a universității, apariția muzeului în contextul dezvoltării universității dar și importanța patrimoniului cultural universitar.
Expoziția se adresează atât cunoscătorilor în domeniu cât și publicului larg prin forma populară elaborată ce constă în prezentarea a 16 personalități ce au marcat evoluția și dezvoltarea științei și tehnicii românești și mondiale (Costin Nenițescu, Anghel Saligny, Elie Carafoli, Gogu Constantinescu etc.), completate cu exponate din patrimoniul Muzeului Universității Politehnica din București.

Details

Start:
17 September, 2021
End:
24 September, 2021
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/muzeulnicolaeiorga/posts/408758704012171

Organizer

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova
Email:
http://www.histmuseumph.ro

Venue

Muzeul Memorial “Nicolae Iorga” Vălenii de Munte – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova
George Enescu nr. 1
Vãlenii de Munte, Prahova 106400 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.